Go back

Stijn Vreven: “Dit was een zeer onnodige nederlaag”

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Trainer Stijn Vreven was enorm ontgoocheld over de afloop van de wedstrijd tegen Standard Luik. Hij opende de persbabbel wel met felicitaties voor collega-trainer Slavoljub Muslin. “Ik wil mijn collega feliciteren met zijn overwinning. Voor ons was het wel een zeer onnodige nederlaag, niet onverdiend maar onnodig.”

“De wedstrijd is namelijk precies verlopen zoals we verwacht hadden”, verduidelijkt Vreven. “Standard startte gretig, was fel en zette veel druk in het eerste halfuur. We hadden er problemen mee omdat we nog te veel schroom en respect hebben. ‘Wij zijn klein en spelen tegen het grote Standard dus we zijn op voorhand verloren’, die tijd moet voorbij zijn. In het laatste kwartier van de eerste helft herstelden we wel weer het evenwicht.”

“In de tweede helft was er niets aan de hand. Het was een open wedstrijd met mogelijkheden langs beide kanten. Zonde dus dat je deze match verliest op een stilstaande fase. Doodzonde. Onnodig. Ik was we blij met het feit dat mijn spelers na de wedstrijd zeer ontgoocheld waren. Dat is toch anders dan in het verleden.”