Go back

Stijn Vreven: “Hier mogen we trots op zijn”

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Stijn Vreven was na het laatste fluitsignaal op Daknam door het dolle heen met de derbyzege. De 1-2-overwinning bij Lokeren was de eerste uitzege dit seizoen voor Waasland-Beveren, maar ook de eerste overwinning ooit voor W-B in de derby van het Waasland. Tijdens de persbabbel vertelde Vreven, intussen weer zijn beredeneerde zelve, waarom deze zege zo belangrijk is voor de club. “Ik had voor de match tegen mijn spelers gezegd: ‘Jullie kunnen vandaag helden worden. Jullie kunnen ervoor zorgen dat ze jaren later nog over jullie praten door deze derby te winnen.’ Ik voelde de gevoeligheid van deze wedstrijd.”

“Onbetaalbaar voor ons dat we dit kunnen schenken aan onze supporters”, vervolgde de veldmeester. “De wisselwerking na de match met de supporters was fantastisch. Hier mogen we als Waasland-Beveren trots op zijn!”

Met tien op achttien punten staat W-B op een gedeelde derde plaats in de stand, maar Vreven houdt beide voeten op de grond. “Ik ben blij met die tien punten, we hebben onze start zeker niet gemist. Maar we moeten niet belachelijk doen. We zijn niet pretentieus, we weten waar we vandaan komen. Net als veel ploegen moeten wij hard werken voor elke drie punten.”

 

En de reacties van de spelers? Wel, onderstaande videoclip spreekt boekdelen!