Go back

Valtteri Moren: “Hoorde goede dingen over de club”

Tekst & foto: Ward Callens

Nieuwkomer Valtteri Moren trainde vrijdag een eerste keer mee bij Waasland-Beveren nadat hij donderdagavond was gearriveerd. Een individueel programma nog, de Finse verdediger speelde woensdagavond immers nog met HJK Helsinki in de voorrondes van de Champions League (4-3-nederlaag tegen FC Astana). De 24-jarige Moren is alvast opgetogen met zijn transfer naar Waasland-Beveren: “Ik houd een goede eerste indruk over van mijn komst naar Waasland-Beveren.”

Na vijf seizoenen HJK Helsinki, vijf landstitels ook, vond Moren het tijd voor een volgende stap in zijn nog jonge voetbalcarrière. “Ik had alles gewonnen in Finland. Ik vond dat ik klaar was voor een nieuwe stap. Waasland-Beveren is misschien een kleine club, maar de Belgische competitie is beter als de Finse en ik heb goede dingen gehoord over deze club”, vertelt hij.

Moren zal het rugnummer 4 dragen. Hij is al meteen speelgerechtigd voor de wedstrijd van zondag tegen Standard Luik.