Go back

W-B boekt tweede thuiszege: 2-1 tegen Zulte Waregem!

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Zes op twaalf telt Waasland-Beveren na vier competitiewedstrijden. Zaterdagavond won W-B zijn tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen. Zulte Waregem ging met 2-1 voor de bijl op de Freethiel. De Beverse doelpunten kwamen van Olivier Myny en Zinho Gano. 

Ook tegen Zulte Waregem liet trainer Stijn Vreven -voor de vierde wedstrijd op rij al- dezelfde basiself opdraven. Valtteri Moren kampte nog met vermoeidheidsverschijnselen en begon op de bank. Vreven zei ook zelf geen reden te zien om zijn basiselftal om te gooien. Voor jongeling Senne Van Dooren was er voor het eerst een plaatsje in de selectie. Voor de wedstrijd kregen voorzitter Jozef Van Remoortel en Community Manager Valy Van de Merlen de Pro League+ Award voor beste community project officieel overhandigd van Pierre François, CEO van de Pro League. Ook was er een minuut stilte voor de pas overleden oud-SKB-speler Hilaire Smet.

De wedstrijd zelf begon met een evenwichtige studieronde met een paar halve kansen voor W-B, dat zelf goed wegkwam toen Steeven Langil een kopbal van Mame Thiam van de lijn kopte. Kort voorbij het halfuur een fraaie actie en dito voorzet van Langil tot bij Olivier Myny, die het leer net niet vol kon raken. Een minuutje later was het wél raak voor de jongeling. Goed stoorwerk en een heldere assist van Laurent Jans, de afwerking van Olivier Myny: 1-0!

Geel-blauw had voor de pauze de score nog kunnen aandikken, maar Erdin Demir trof de dwarslat en Jesper Jorgensen haalde net voor het rustsignaal een zo goed als gemaakt doelpunt van Myny van de doellijn. Zo was de buit halfweg nog niet binnen voor de thuisploeg. En na de pauze leek de overwinning nog verder weg na de vroege gelijkmaker van Mbaye Leye. Met een gelukje kwam het leer voor de voeten van de Essevee-kapitein, die zijn vijftigste doelpunt in de Pro League niet liet liggen.

Na het tegendoelpunt kregen de aanwezige fans op de Freethiel wellicht het beste voetbal sinds jaren te zien van W-B: balbezit, dominantie, kansen… Zowat alles kreeg het Beverse publiek te zien, enkel een doelpunt bleef uit. Renaud Emond en vooral Zinho Gano hadden mogelijkheden, maar konden Sammy Bossut niet passeren. Aan de overzijde probeerden Leye en invaller Jonathan Benteke het, Laurent Henkinet zat er telkens goed tussen. Gescoord werd er niet, en dus bleef het spannend.

Tien minuten voor tijd legde Langil het leer panklaar op het voorhoofd van Zinho Gano, die net als tegen KV Kortrijk het winnende doelpunt maakte. Nog een keer moest Henkinet ingrijpen, toen de ingevallen Stephen Buyl te ver in de gevarenzone mocht komen. Voorts kwam de tweede thuisoverwinning op rij voor W-B niet meer in gevaar. De zes op zes op de Freethiel was een feit. Komende zaterdag speelt geel-blauw opnieuw in eigen huis. Tegenstander is dan Moeskroen-Péruwelz.

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Myny (88′ M’Sila), Moulin, Maric (k), Langil; Emond, Gano (82′ Vanzo)

Zulte Waregem: Bossut (k); Mendy, Sami, Diallo, Verboom; Jorgensen, De Ridder (67′ Buyl), Lepoint; Thiam (40′ Benteke), Leye, Kaya

Doelpunten: 38′ Myny 1-0, 47′ Leye 1-1, 80′ Gano 2-1

Gele kaarten: 23′ Demir, 48′ Lepoint

Toeschouwers: 4.574

Scheidsrechter: Christof Virant

 

DDD_6246plat