Go back

W-B knokt zich met z’n tienen naar gelijkspel tegen Moeskroen: 3-3!

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren is nog steeds ongeslagen in eigen huis. Tegen Moeskroen-Péruwelz lukte het niet de drie punten thuis te houden, maar daar zat de vroege rode kaart voor Jonathan Buatu wel voor iets tussen. Anderzijds geraakte geel-blauw pas in de tweede helft, met een man minder dus, echt onder stoom en knokte het zich in een knotsgekke partij langs RMP. Eindstand: 3-3!

Met de partij tegen Moeskroen-Péruwelz moest Waasland-Beveren voor de tweede week op rij aan de bak thuis op de Freethiel, waar de voorbije weken telkens de volle buit werd gepakt. Voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd liet Stijn Vreven dezelfde elf spelers opdraven. Een unicum? Wellicht niet, maar de laatste keer dat dit gebeurde in de Pro League zal toch al even geleden zijn. Op de bank wel twee wijzigingen: Senne Van Dooren en Zakaria M’Sila -hinder aan het bovenbeen- werden afgelost door Maximiliano Caufriez en Dylan De Belder.

Meteen vuurwerk in de wedstrijd. Bij de eerste echte kans was het meteen raak: Steeven Langil werd bediend door Thibault Moulin, kapte naar zijn rechter en trof raak in de korte hoek. Lang kon W-B echter niet genieten van die voorsprong. Kort daarop zette Julian Michel een rechtstreekse vrije trap om: 1-1 na nauwelijks twaalf minuten spelen. En voor het halfuur zag het er nog slechter uit voor de thuisploeg, opnieuw na een vrije trap. Michel zette voor tot bij Teddy Mézague, die hard de 1-2 tegen de touwen knikte.

W-B op achtervolgen aangewezen, het zou dat ruim een uur met z’n tienen moeten doen. Jonathan Buatu werd kort na het tweede tegendoelpunt met rood naar de kleedkamer gestuurd, een zwaar verdict voor de verdediger, die al met geel geboekt stond. Vreven greep in door Milos Maric naar de kant te halen -opvallend: een middenvelder, geen spits- en Valtteri Moren te laten debuteren in de Beverse defensie. Vroeg na de rust kreeg Tristan Dingome dé kans om de zege veilig te stellen voor Moeskroen, maar Henkinet met een prima beenveeg en de dwarslat voorkwamen een derde tegengoal. Meteen daarna opnieuw een uitstekende reflex van de doelman op de kopbal van Noë Dussenne.

Met een man minder maar gesteund door een volle en luidruchtige staantribune, knokte W-B voor elke meter en verzamelde het zelfs nog de betere kansen in de tweede periode. Zinho Gano was dicht bij de gelijkmaker, hij kopte een prima mogelijkheid over doel. Ook Olivier Myny was dicht bij de gelijkmaker: hij kwam oog in oog met Ofir Marciano en werd nog net van de bal gezet, het leer kwam tot stilstand tegen de paal. Zijn subtiele hakbal, minuten later, ging voorlangs. Bij de volgende prik was het dan toch raak: Langil bereikte Zinho Gano, die zijn derde treffer op de Freethiel binnen kopte: 2-2!

Geel-blauw leek op weg naar een meer dan verdiend gelijkspel tegen RMP. Het verzamelde nog pogingen van onder meer via Renaud Emond en Laurent Jans, die na een knappe rush net over de lat trapte. Toch viel het doelpunt tegen de gang van het spel in aan de overzijde. Marko Scepovic strafte een zeldzaam foutje van een verder beresterke Thibault Moulin af: 2-3, een serieuze opdoffer en de wedstrijd leek gespeeld. Toch zouden de bezoekers niet met de overwinning gaan lopen op de Freethiel. Diep in blessuretijd passeerde uitblinker Steeven Langil drie tegenstrevers en zag hij aan de tweede paal zijn voorzet met een beetje bijval in de netten belanden. Zo sleepte W-B alsnog een verdiend punt uit de brand na een spectaculaire partij en een rollercoaster van emoties: 3-3!

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly (87′ Destorme), Buatu, Demir; Myny, Moulin, Maric (k) (39′ Moren), Langil; Emond (78′ Vanzo), Gano

Moeskroen-Péruwelz: Marciano; Peyre, Dussenne, Mézague, Gulan; Markovic (65′ Badri), Marquet, Dingome (k) (54′ Aksentijevic), Michel, Boumediene (80′ Jakolis); Scepovic

Doelpunten: 6′ Langil 1-0, 12′ Michel 1-1, 27′ Mézague 1-2, 67′ Gano 2-2, 85′ Scepovic 2-3, 92′ Langil 3-3

Gele kaarten: 11′ Buatu, 26′ Jans, 29′ Maric, 35′ Marquet

Rode kaarten: 31′ Buatu

Toeschouwers: 4.561

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere