Go back

W-B – Moeskroen-Péruwelz (22-08): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League 2015-2016 krijgt Waasland-Beveren Moeskroen-Péruwelz over de vloer. Het is al de derde thuiswedstrijd voor W-B deze jaargang, de tweede op rij. Houdt geel-blauw na de zeges tegen KV Kortrijk en Zulte Waregem opnieuw de punten thuis? We weten het zaterdag rond 21.45 u. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere moet de partij in goede banen leiden.

De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz is een treffen tussen twee ploegen die voor aanvang van de competitie als de voornaamste degradatiekandidaten werden getipt. Moeskroen-Péruwelz begon aan de competitie met met drie opeenvolgende nederlagen, tegen respectievelijk Sporting Chaleroi, STVV en KV Mechelen. Vorig weekend behaalden Les Hurlus hun eerste punt van deze jaargang in de derby tegen Standard Luik (1-1) . De Henegouwers staan daarmee voorlopig op de laatste plaats en zijn de enige ploeg die nog niet wisten te winnen.

Met zes punten al op zak en na de bemoedigende prestaties bij RSC Anderlecht en Standard Luik heeft W-B zijn start niet gemist en overtreft onze club de verwachtingen van de bookmakers. Alles ligt echter nog op een zakdoek in het klassement. Na elke speeldag ziet de rangschikking er weer anders uit. Een derde thuiszege op rij voor W-B zou vooral betekenen dat de kloof met de onderste regionen weer wat groter wordt.

Net als op de Freethiel veranderde er ook bij RMP heel wat de voorbije maanden, dit zowel op sportief vlak als binnen de bestuurskamer. Cedomir Janevski werd aangesteld om de ploeg naar veilige wateren te loodsen. Teddy Mezague, Tristan Dingomé en Julian Michel zijn sterkhouders die bleven, anderen lieten Le Canonnier achter zich. Zo staan Zinho Gano en Steeven Langil zaterdagavond met W-B tegenover hun vorige werkgever. Aanvallend rekenen de Henegouwers nu vooral op Marko Scepovic, Yaya Boumediene en Anice Badri, vorig jaar goed voor zeven treffers.

W-B en RMP stonden nog maar twee keer tegenover elkaar, vorig jaar in de reguliere competitie. Beide teams wonnen hun thuiswedstrijd. Op speeldag twee ging geel-blauw met 1-0 verliezen in Moeskroen. Steeven Langil tekende toen voor de beslissende assist voor Abdoulaye Diaby. De terugwedstrijd op de Freethiel eindigde op 2-1 na doelpunten van andermaal Diaby, Renaud Emond en David Destorme. Worden zaterdag de statistieken gerespecteerd?

Stijn Vreven moet het nog steeds stellen zonder Hugo Sousa, Niels De Pauw en Alec Luyckx. Sousa hervatte reeds de groepstrainingen, maar is nog niet speelklaar. Geen geschorsten bij W-B. Coulibaly, Demir, Moulin en Myny hebben één geel karton achter hun naam staan. In de selectie worden Senne Van Dooren en Zakaria M’Sila vervangen door Maximiliano Caufriez en Dylan De Belder.

 

De technische staf selecteerde na de vrijdagtraining onderstaande spelers voor het duel met Moeskroen-Péruwelz:

Wedstrijdselectie wbemoe