Go back

W-B pakt scalp van Lokeren en klimt naar plaats drie!

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren is de ploeg van het Waasland! Het pakte zondagavond de scalp van Sporting Lokeren in de Wase derby -voor het eerst sinds het bestaan van Waasland-Beveren- en telt nu tien punten in het klassement. Het staat daar mee gedeeld derde. 

De basiself van Waasland-Beveren zag er na vijf speeldagen voor het eerst anders uit. Valtteri Moren nam achterin de plaats in van de geschorste Jonathan Buatu. Na een korte studieronde stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster in de ‘Waasico’, via Mohammad Ghadir. Laurent Henkinet dook alert in de voeten van de ex-W-B-speler. Wat later bracht de dwarslat redding voor W-B toen Lewis Mbah Enoh op het doelhout kopte. Veel meer doelgevaar viel er niet te bespeuren op Daknam voor de pauze, te meer omdat het bij geel-blauw vaak spaak liep bij de laatste pass. W-B kwam wel vaak opzetten via de flanken en verzamelde heel wat corners, maar centraal achterin hield Lokeren alles goed gesloten. Zo stond het 0-0 aan de pauze.

De wedstrijd kon peper en zout gebruiken en W-B leek dat te hebben begrepen. Eerst vuurde Milos Maric een kanonskogel af -Copa kon de knappe vrijschop nog net in hoekschop tikken- meteen daarna verscheen Olivier Myny voor de neus van de Lokerse doelman. Een prima kans voor de 1-0, maar de jonge winger plaatste het leer naast de goal. Derde keer goede keer, want bij de volgende kans lieten de mannen van Vreven de touwen trillen. Het was Renaud Emond die een zoveelste hoekschop van Thibault Moulin binnen kopte: 0-1!

Lang hield de Beverse voorsprong echter niet stand. Minuten later kopte Evariste Ngolok de gelijkmaker binnen, eveneens uit een corner. De kansen bleven plots komen. Na een belangrijke ingreep van Henkinet op de poging van invaller Ayanda Patosi, kreeg Zinho Gano twee rijpe doelkansen. Eerst schoof hij de bal overhoeks naast, vervolgens trapte hij van kortbij over doel. Daar zat veel meer in! Lokeren voerde dan weer de druk op, maar vond nauwelijks gaatjes in de W-B-defensie.

Het wedstrijdslot was razend spannend en de partij kon echt alle kanten uitdraaien. Vijf minuten voor tijd werd de match beslecht in het voordeel van W-B. Via Floriano Vanzo kwam de bal bij Steeven Langil, die laag raak trof: 1-2! De Fransman zorgde zo mee voor de eerste zege ooit voor Waasland-Beveren tegen Sporting Lokeren. Een zege die geel-blauw een gedeelde derde plaats in de stand opleverde. Met 10 op 18 mogen we van een geslaagde competitiestart spreken!

 

Sporting Lokeren: Copa; Odoi, Maric, Ingason, Melnjak; Ngolok, Starzynki (54′ Abdurahimi), Overmeire (k); Enoh, Ghadir (77′ Ansah), Bolbat (54′ Patosi)

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly, Moren, Demir; Myny (56′ Vanzo), Moulin, Maric (k), Langil (90′ M’Sila); Emond, Gano (93′ Ibou)

Doelpunten: 63′ Emond 0-1, 67′ Ngolok 1-1, 85′ Langil 1-2

Gele kaarten: 27′ Milos Maric, 29′ Gano, 92′ Ansah

Toeschouwers: 8.866

Scheidsrechter: Nicolas Laforge