Go back

W-B verliest met kleinste verschil bij Standard Luik: 1-0

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft niet kunnen verrassen in Sclessin. Het verloor met 1-0 bij Standard Luik. Ricardy Faty tekende na een uur spelen voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Stijn Vreven koos voor de derde week op rij voor dezelfde basisopstelling. Het wedstrijdblad zag er wel ietwat anders uit. Voor het eerst zaten de herstelde David Destorme en nieuwkomer Valtteri Moren op de bank. Met Laurent Henkinet, Merveille Goblet, Jonathan Buatu en Maximiliano Caufriez waren er ook een aantal spelers met een Standardverleden in de Beverse selectie.

Het was de thuisploeg dat het initiatief nam in de beginfase van de partij. Verder dan enkele corners kwam Standard Luik aanvankelijk echter niet. Halverwege de eerste periode volgden dan de kansen voor de dominante Rouches: Mohamed Yattara tikte van dichtbij over doel, Adrien Trebel trof de lat en Faysel Kasmi en Jorge Teixeira botsten op Henkinet.

Aan de overzijde een schuchtere poging van Zinho Gano, vanuit een scherpe hoek schoot hij naast. Kort voor de pauze kon geel-blauw het evenwicht wat herstellen en speelde het iets meer op de helft van Standard. Olivier Myny kreeg nog een kans, hij trof het zijnet.

De partij lag meer in balans na de koffie. Op doelgevaar was het opnieuw even wachten. Na een kwartier mocht Renaud Emond het proberen, zijn volley ging naast aan de eerste paal. Voor de thuisploeg stond dan Anthony Knockaert aan het kanon. Henkinet had de nodige moeite met diens pegel, maar hield zijn netten schoon. Tot diezelfde Knockaert meteen daarop een vrijschop mocht nemen, Ricardo Faty -randje buitenspel- zette er zijn hoofd tegen en kopte Standard op voorsprong.

Kort daarop stormde Trebel op het doel van Laurent Henkinet af. Twee keer mocht hij uithalen, twee keer geraakte hij niet voorbij Henkinet. De geslaagde tussenkomsten van de doelman hielden W-B in de wedstrijd. In de slotfase ging W-B nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het dwong nog wat corners af, maar echte kansen kwamen er niet meer doordat het vaak spaak liep bij de laatste pass. Het bleef 1-0 in Luik.

 

Standard Luik: Thuram; Andrade, Teixeira, Faty, Van Damme (88′ Fiore); Enoh; Kasmi (73′ Badibanga), Trebel, De Sart, Knockaert; Yattara (64′ Santini)

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly (87′ Destorme), Buatu, Demir; Myny (58′ Vanzo), Moulin, Maric (73′ M’Sila), Langil; Emond, Gano

Doelpunten: 63′ Faty 1-0

Gele kaarten: 33′ Coulibaly

Toeschouwers: 23.232

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut