Go back

W-B viert eerste driepunter van het seizoen tegen Kortrijk

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zijn eerste zege van het seizoen op zak! De eerste thuiswedstrijd van jaargang 2015-2016, tegen KV Kortrijk, eindigde op 2-1. Voor geel-blauw kwamen aanvallers Renaud Emond en Zinho Gano tot scoren, Elohim Rolland prikte tegen voor de Kerels.

Bij Waasland-Beveren verschenen dezelfde elf spelers aan de aftrap als vorig weekend tegen Anderlecht. Gary Coulibaly moest weer depanneren achterin. Centraal op het middenveld kregen we dus weer de tandem Moulin-Maric, voorin verscheen weer het duo Gano-Emond aan de aftrap. Bij KV Kortrijk nam oude bekende Karim Belhocine plaats in de dug-out als T2.

De wedstrijd begon met een waarschuwing van Steeven Langil. Hij probeerde het met een plaatsballetje, maar Darren Keet kende er weinig moeite mee. Aan de overzijde kwam het gevaar van de lange Griek Thanasis Papazoglou. Toen hij met een krachtige kopbal de lat trof, kwam W-B even goed weg. Geel-blauw had nog enkele bescheiden pogingen, onder meer via Olivier Myny en Zinho Gano. Net voor de pauze was het wél raak. Langil met de voorbereidende actie en de assist, Renaud Emond met het killer instinct: 1-0.

Na de pauze was Laurent Henkinet alert op een gevaarlijke knal van Adam Marusic. Verder gaf een prima georganiseerd W-B weinig weg tegen KV Kortrijk, dat de druk op de thuisploeg bleef verhogen na de pauze. Met nog een kwartier op de klok zette Thibault Moulin met een slime pass Zinho Gano voor doel. De spits maakte er met een fraaie lob 2-0 van! Nog was de buit niet binnen, want nauwelijks een minuut later was er de aansluitingstreffer van Elohim Rolland.

We kregen nog een spannend slot op de Freethiel. Myny scoorde voor W-B, maar vanuit buitenspelpositie. Aan de overkant kwam invaller Michael Lallemand dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot was echter te centraal gericht. Waasland-Beveren liet de drie punten niet meer ontsnappen. Zo konden de supporters, die negentig minuten voor een fantastische sfeer hadden gezorgd, de eerste overwinning van het seizoen vieren met de spelers. Volgend weekend trekken de Leeuwen naar Standard Luik.

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Myny (82′ M’Sila), Maric, Moulin, Langil (89′ Vanzo); Emond, Gano

KV Kortrijk: Keet; Chanot (80′ Van Eenoo), Poulain, Gigot, Tomasevic; Pavlovic, De Mets (46′ Lallemand), Rolland, Kamara (70′ D’Haene), Papazoglou, Marusic

Doelpunten: 44′ Emond 1-0, 74′ Gano 2-0, 76′ Rolland 2-1

Gele kaarten: 49′ Moulin, 64′ Chanot, 84′ Pavlovic, 90′ Rolland

Toeschouwers: 4.201

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

CCC_3655plat