Go back

W-B – Zulte Waregem (15-08): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren ontvangt op speeldag vier Zulte Waregem op de Freethiel. De wedstrijd wordt afgetrapt op zaterdag 15 augustus om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Christof Virant. 

Zulte Waregem begon aan de competitie met een mooie 3-1-overwinning tegen Sporting Lokeren, daarna kon de fusieploeg niet meer winnen. Net als onze Leeuwen gingen ze nipt ten onder op Sclessin, vorig weekend bleef de brilscore op het scorebord tegen KRC Genk. De jongens van coach Francky Dury tellen momenteel dus vier punten in de rangschikking, ééntje meer dan W-B.

In het tussenseizoen werd bij onze tegenstander van dit weekend de selectie flink hertekend. Heel wat vertrekkers, maar ook heel wat nieuwkomers bij Essevee. Met ondere anderen Mbaye Leye, Christophe Lepoint, Steve De Ridder en Stephen Buyl hoopt het terug aan te knopen met de successen van enkele seizoenen geleden. Ook oud-W-B-spelers Cédric D’Ulivo en Kenny Steppe maakten in het tussenseizoen de overstap naar de Gaverbeek.

Het wordt zaterdag al de negende ontmoeting tussen beide elftallen in de Jupiler Pro League. Zes confrontaties speelden zich af in de reguliere competitie, vorig seizoen moesten beide elftallen het tevens tegen elkaar opnemen Play-off II. De teller staat momenteel op vijf zege voor Zulte Waregem, twee gelijke spelen en één memorabele uitoverwinning voor geel-blauw. Wie trekt er zaterdag aan het langste eind? Antwoord zaterdagavond rond de klok van 22.00 uur.

Geen geschorsten bij Zulte Waregem of Waasland-Beveren, wel enkele spelers in de lappenmand. Stijn Vreven moet het nog stellen zonder Hugo Sousa, Niels De Pauw, Alec Luyckx en Ibou Sawaneh. Ibou en Sousa trainen weer (gedeeltelijk) met de groep, maar deze confrontatie komt te vroeg. De jongeren die niet tot de wedstrijdselectie behoren spelen vrijdagavond mee met de beloften in hun bekerwedstrijd tegen Sporting Lokeren. Onderstaande spelers behoren tot de wedstrijdkern voor deze wedstrijd tegen Zulte Waregem.

 

Wedstrijdselectie wbezwa