Go back

Beloften boeken derde zege op rij: 0-3 bij Kortrijk

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren surfen mee op de positieve golf van de A-kern, want ook de Jonge Leeuwen doen het momenteel uitstekend in de competitie. Woensdagavond boekten de W-B-jongeren hun derde competitiezege op rij. Ditmaal ging KV Kortrijk voor de bijl op eigen veld, het werd 0-3.

W-B kreeg in Kortrijk de steun van een vijftal A-kernspelers: Mathias Janssens, Glenn Leemans, Floriano Vanzo, Senne Van Dooren, Emre Erciyas en Zakaria M’Sila, die met zijn 23 jaar de meest ervaren speler op het veld was. Geel-blauw speelde een sterke eerste helft tegen een jong Kortrijk en kwam al vroeg op voorsprong. Senne Van Dooren tekende na tien minuten voor de 0-1.

Nog voor de pauze dikten Kevin Hebbelinck en Floriano Vanzo de score aan zodat er gerust werd met een comfortabele 0-3-tussenstand. In de tweede periode nam W-B wat gas terug en werd er niet meer gescoord. Zo werd het al bij al een eenvoudige overwinning op het veld van de Kerels. Jong W-B telt na vier competitiewedstrijden negen punten in de stand. De volgende opdracht voor de beloften is de thuiswedstrijd tegen Standard Luik op maandag 14 september.

 

Selectie Waasland-Beveren: Janssens, Van Dooren, Nyamador, Peers, Leemans; M’Sila, Erciyas (65′ Ozen), Ito (80′ Loriers); Vanzo (65′ Spanoghe), Hebbelinck, Van Remoortere

Doelpunten: 9′ Van Dooren 0-1, 22′ Hebbelinck 0-2, 40′ Vanzo 0-3