Go back

Club Brugge – W-B (20-09): nuttige info

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Komend weekend trekt Waasland-Beveren naar het Jan Breydelstadion voor de confrontatie met Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 20 september en vangt aan om 20.00 u. De affiche zorgt steevast voor het nodige spektakel. Vorig seizoen eindigde het duel tussen blauw-zwart en geel-blauw op 4-2, een jaar eerder ging W-B op tweede kerstdag met 1-2 winnen in Brugge. Krijgen we zondag weer spektakel in Jan Breydel?

Er is geen combiregeling van kracht, supporters van W-B kunnen de verplaatsing dus met de wagen maken. Er worden 1.500 plaatsen ter beschikking gesteld in het bezoekersvak van Jan Breydel. Hieronder geven we u nog wat praktische info mee:

Prijs

 • Volwassenen: €20
 • -18-jarigen: €10

Route (bezoekersparking)

 • Neem via de E40 Gent-Oostende afrit 6/Jabbeke. Sla aan het rondpunt linksaf over de brug. Aan het volgende rondpunt slaat u terug linksaf en neemt u de oprit van de autosnelweg richting Brugge. Neem de volgende uitrit, Jabbeke/De Haan, na het benzinestation. Op het rondpunt slaat u linksaf richting Brugge. Blijf de N367 volgen tot in Brugge Sint-Andries. U neemt daarop onmiddellijk de eerste straat rechts, de Nieuwe St-Annadreef. Op het einde van deze straat rijdt u links de Doornstraat in. Na 500m in de Doornstraat vindt u de bezoekersparking Z1 aan de linkerzijde.

Bijzondere bepalingen eigen aan het Jan Breydelstadion

 • Er geldt een rookverbod in het stadion bij de wedstrijden van Club Brugge. Er mag enkel gerookt worden op de ‘spreiding’.
 • De vakken 211, 212, 213 en 214 zijn sfeervakken. Daar wordt tijdens de wedstrijden van de Pro League en de Beker van België het zitten niet afgedwongen.
 • Het is verboden om drank, voedsel, papieren snippers en papier op rol het stadion binnen te brengen.
 • Eten en drank zijn toegelaten in de tribunes.
 • Het gooien van papier op rol, papiersnippers, confetti e.d. is enkel toegelaten na voorafgaandelijk akkoord van de veiligheidsverantwoordelijke.
 • Het is verboden om het stadioncomplex te betreden in het bezit van toeters met drukgas.
 • Muziekinstrumenten en megafoon zijn toegelaten. De drager van het muziekinstrument en de megafoon moet zich identificeren bij de hoofdsteward van de tribune.
 • Vlaggen op stok zijn toegelaten onder volgende voorwaarden:
  • een vlag gedragen door één of twee stokken mag maximum de afmeting hebben van 150 cm op 200 cm en mag enkel het logo en/of de clubkleuren en/of de officiële naam van een van de spelende verenigingen dragen;
  • de stok moet hol, plooibaar tot 90 graden en uit één stuk zijn en niet kunnen versplinteren bij plooien. De lengte van de stok moet liggen tussen 150 cm en 200 cm;
  • vlaggen met een grotere afmeting mogen het stadion binnen, mits voorafgaandelijk akkoord van de veiligheidsverantwoordelijke;
  • de vlag mag niet van de stok of stokken verwijderd worden.
 • Het ongeoorloofd overschrijden van de binnenomheining wordt gesanctioneerd met een stadionverbod van 2 jaar en een geldboete van minimum € 1.000.
 • De organisator houdt zich het recht voor om personen die het imago van de organisator hebben geschonden (bijvoorbeeld door op enige wijze betrokken te zijn bij ongeregeldheden, ongeacht of die betrekking hebben op een voetbalwedstrijd of niet) de toegang tot het stadion te weigeren.

Supporters hoeven niet met de auto naar Brugge te rijden want kunnen ook met een van de bussen van onze supportersverenigingen naar Jan Breydel. Zo gaven we al mee dat De Zuute een extra opstapplaats voorziet in Brecht. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze supportersclubs.