Go back

Club Brugge – W-B (20-09): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De Jupiler Pro League maakt zich op voor Speeldag 8. Waasland-Beveren trekt op zondag 20 september naar het Jan Breydelstadion voor het duel met Club Brugge. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 u. Scheidsrechter is Johan Verbist.

Club Brugge liet de voorbije weken wisselende prestaties optekenen. De 2-0-nederlaag bij Zulte Waregem werd op sublieme wijze teniet gedaan met een klinkende 7-1-overwinning tegen Standard Luik een week later. Maar na de interlandbreak kwam er geen vervolg voor blauw-zwart, Brugge verloor met 2-1 op het veld van rode lantaarn Moeskroen-Péruwelz. De West-Vlamingen bleven daardoor steken op tien punten uit zeven duels, evenveel als Waasland-Beveren. Beide ploegen delen voorlopig de zevende plek in de stand.

Donderdagavond verloor Club Brugge zwaar op het veld van Napoli in de Europa League. Het clubbestuur en Michel Preud’homme zullen de Brugse spelers dan ook ongetwijfeld op scherp zetten voor de confrontatie met W-B, voor eigen publiek. Maar dat een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren niet altijd volgens plan verloopt voor Club Brugge, zullen ze in Jan Breydel nog niet vergeten zijn. Op tweede kerstdag 2013 ging geel-blauw verrassend met de drie punten lopen in Brugge. Het waren wel de enige punten die W-B tot dusver kon sprokkelen tegen Club. De overige vijf duels gingen verloren.

Maar niet alleen bij Club Brugge zijn ze gebrand op een resultaat. Spelers en technische staf van W-B wil in Jan Breydel maar wat graag tonen dat de 1-5-nederlaag tegen KV Oostende een ‘accident de parcours’ was en dat de goede start van W-B in de competitie geen toeval is. Benieuwd of geel-blauw na de uitzege bij Sporting Lokeren opnieuw kan toeslaan op verplaatsing, het zou een mooie stunt zijn.

Stijn Vreven moet het in Brugge nog stellen zonder David Destorme, die geblesseerd is. Ook Maximiliano Caufriez ondervindt nog hinder aan de voet en is er niet bij. Verder dezelfde achttien namen in de wedstrijdselectie dan die van vorig weekend tegen KV Oostende.

 

wedstrijdselectie cluwbe