Go back

Finale Open Stadion Cup 2015 in het Freethielstadion: een groot succes!

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto's: Kevin Reyns

Op woensdag 2 september vond in het Freethielstadion het finaletoernooi van de Open Stadion Cup plaats onder een stralende nazomerzon. Na het rondtrekken door de verschillende deelgemeenten van Beveren kwam het Open Stadionproject, georganiseerd door W-B en de gemeente Beveren, gisteren tot zijn hoogtepunt op de Freethiel.

Onder het toeziend oog van Peter Van De Putte van Maatschappij Linkerscheldeoever, hoofdpartner van W-B Community, mevrouw Katrien Claus, schepen van sport en onderwijs van de gemeente Beveren en Walter Clippeleyr van Waasland-Beveren gaven 51 spelertjes het beste van zichzelf in het finaletoernooi. Ook de spelers van de A-kern kwamen langs en maakten tijd voor een groepsfoto.

In totaal werden tien teams gevormd in twee poules van vijf ploegen. De winnaar van elke poule mocht de grote finale spelen. Het team The Underdogs, de winnaars van vorig jaar, moest in de finale uiteindelijk de duimen leggen tegen team België. Het werd 1-3.

Uiteraard kregen niet alleen de sportieve winnaars, maar alle deelnemers prachtige prijzen mee naar huis én een gratis inkomticket voor onze thuiswedstrijd tegen KV Oostende op zaterdag 12 september. Er was ook een fair playprijs, die ging naar The Underdogs.

Team België mag op 26 december tijdens de rust van onze competitiematch tegen Sporting Lokeren de overkoepelende finale afwerken tegen de winnaars van het finaletoernooi in het Sint-Niklase Puyenbekestadion. De finale in Puyenbeke vindt dit jaar plaats op woensdag 16 september.

OSC_Freethiel-12plat