Go back

Freethielnieuws 15-09: nederlaag voor beloften, Gouden Stier voor Langil

Tekst & foto: Ward Callens

De beloften van Waasland-Beveren verloren maandagavond met 0-3 van een uitgekookt Standard Luik. De bezoekers moesten nochtans al na 23 minuten met z’n tienen verder. Samy Mmaee kreeg terecht rood voor een drieste tackle met twee gestrekte benen. Standard stond toen al op voorsprong na een vroege goal van Faysel Kasmi. W-B kreeg in de eerste periode nog enkele grote kansen: Deni Milosevic was twee keer gevaarlijk met zijn vrijschoppen en Livio Nabab kon ook een paar keer uithalen. Maar na een halfuur zakte het tempo en het niveau en kon geel-blauw niet meer dreigen.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede periode. Op het uur mocht Standard de score verdubbelen vanop de stip, getekend Beni Badibanga. In de slotfase werd een foutje achterin bij W-B nog genadeloos afgestraft door Benjamin Tetteh: 0-3. Geen vierde opeenvolgende zege dus voor de beloften, wel een tweede nederlaag. De volgende competitiewedstrijd van de Beverse beloften vindt plaats op 28 september, opnieuw in het Puyenbekestadion. Tegenstander is dan KVC Westerlo.

Beloften Waasland-Beveren: Goblet; Van Dooren, Loriers, Sousa (68′ Ito), Leemans (79′ Achter); M’Sila, Jellal, Milosevic, Erciyas (75′ Van Remoortere), Ibou; Nabab (68′ Hebbelinck)

 

De spelers uit de A-kern die maandagavond op het veld stonden met de beloften liepen dinsdagochtend uit op het oefenterrein terwijl de rest van de groep een indoor preventietraining afwerkte. Na de lunch en de videoanalyse werden de rollen omgekeerd. Niels De Pauw, Alec Luyckx, David Destorme en Maximiliano Caufriez volgden een individueel programma op het trainingsveld, Arthur Irawan en Valtteri Moren -hinder aan de knie- bleven binnen.

 

Leuk nieuws voor Steeven Langil, de vlot scorende flankspeler zal tegen Club Brugge met de Gouden Stier op zijn rug mogen spelen. De Fransman is met vijf competitietreffers medetopschutter, maar maakte meer doelpunten op verplaatsing dan Abdoulay Diaby. Daarom mag Langil de Gouden Stier dragen. Voor W-B is het de tweede keer in de clubgeschiedenis dat dit gebeurt. Vorig seizoen mocht Renaud Emond op speeldag 30 ook al eens met de Gouden Stier pronken.