Go back

Freethielnieuws 29-09: W-B gaat in beroep tegen schorsing Vanzo

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Floriano Vanzo is door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB voor twee speeldagen geschorst vanaf 1 oktober. Hij kreeg daarnaast een boete van €800. De aanvaller werd door de Reviewcommissie en het Bondsparket opgeroepen om zich te verantwoorden voor een tackle op Club Brugge-speler Timmy Simons.

Scheidsrechter Nicolas Laforge had de fase beoordeeld met een gele kaart voor Vanzo, maar de Reviewcommissie vroeg nadien op basis van tv-beelden om de speler op te roepen voor de Geschillencommissie. De club en Vanzo leggen zich niet neer bij de opgelegde sanctie en gaan in beroep. Dat wordt vrijdag behandeld door de Geschillencommissie Hoger Beroep.

 

De spelersgroep werd dinsdag in twee verdeeld voor de training. De spelers die maandagavond met de beloften speelden hielden het op een recuperatietraining. De rest van de groep had een sessie krachttraining en in de namiddag een extra veldtraining. Ook stond er videoanalyse op het programma. Valtteri Moren trainde apart in de gym. Ook Niels De Pauw, David Destorme en Arthur Irawan vervolgden hun aangepast schema.