Go back

Tortol Lumanza sluit zich aan bij W-B

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Tortol Lumanza Lembi (13-04-1994) heeft zich als vrije speler aangesloten bij onze club. De 21-jarige middenvelder zal als niet-profspeler de kans krijgen zich bij de beloftekern op te trainen en zijn beste niveau te bereiken. Hij wordt daarbij professioneel begeleid. De uiteindelijke doelstelling is integratie in de A-kern en een mogelijk profcontract.

De Congolese Belg was in het verleden reeds prof bij Standard Luik. Hij stond er tot afgelopen zomer op de loonlijst. Lumanza speelde voor Standard een twintigtal wedstrijden in de Jupiler Pro League en kwam ook uit in de Europa League en de kwalificaties van de Champions League. In het seizoen 2013-2014 werd hij uitgeleend aan toenmalig tweedeklasser STVV. Hij speelde dat jaar 23 wedstrijden en maakte drie doelpunten voor de Limburgers.

Lumanza werd opgeleid door Germinal-Beerschot en nadien Standard Luik en doorliep de nationale jeugdselecties van Belgiƫ.