Go back

Stijn Vreven: “Wij moeten hard werken voor elk punt”

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Stijn Vreven staat erom gekend dat hij onverbloemd zegt waar het op staat. Na de nederlaag bij Club Brugge was de trainer dan ook eerlijk in zijn analyse. “Vooreerst felicitaties aan Michel Preud’homme, maar hier zit een getergde coach”, opende hij de persbabbel. “Twee weken na elkaar met 5-1 verliezen, daar word je ongelukkig van.”

“Ik neem alle verantwoordelijkheid op mij”, vervolgde hij. “Dat heb ik de spelers ook gezegd. Ik schaam me hiervoor. Ik heb een ploeg zonder eergevoel zijn. Dat doet pijn, ik kan het niet anders verwoorden. De spelers hebben als individuen gespeeld, niet als team. En is het is mijn taak om mijn team scherp te zetten voor de match.”

“Wij moeten hard werken voor elk punt. Wij dachten dat we Anderlecht, Club Brugge of Standard waren. Dat zijn we niet. Als we niet hard werken, wordt het moeilijk. Maar ik neem dus alle verantwoordelijkheid op mij. Al hoop ik dat de spelers ook zelf even in de spiegel kijken”, aldus Vreven.

Woensdagavond volgt alvast een kans om iets terug te doen met de thuiswedstrijd tegen FCV Dender EH in de beker van België.