Go back

Terechte nederlaag voor W-B bij Club Brugge: 5-1

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een duidelijke nederlaag geleden op het veld van Club Brugge. Net als vorig weekend werd het 5-1. Deni Milosevic redde in de slotfase de eer voor W-B met een knap afstandsschot. 

Meteen na de nederlaag tegen KV Oostende liet trainer Stijn Vreven al uitschijnen enkele wijzigingen door te voeren in zijn basiself. Dat uitte zich in de positiewissels van Gary Coulibaly en Thibault Moulin, die weer een rijtje lager mochten postvatten. Floriano Vanzo kreeg tegen Club Brugge dan weer zijn eerste basisplaats, hij speelde in steun van spits Zinho Gano.

Club Brugge zorgde meteen voor gevaar: Laurent Henkinet pakte uit met een fraaie parade op de vrijschop van Laurens De Bock. Blauw-zwart was negentig minuten lang de dominante ploeg, maar ook Waasland-Beveren kwam er aanvankelijk een paar keer gevaarlijk uit. Steeven Langil trof de paal na een prima combinatie met Erdin Demir! De beste kansen kwamen weliswaar van Brugse zijde. Op het kwartier haalde Ruud Vormer hard uit, Henkinet had een uitstekende save in huis! De doelman verhinderde daarna ook Leandro Pereira tot tweemaal toe het scoren.

De aanvalshonger van blauw-zwart was nog niet gestild. Met de pauze in zicht maakte Tuur Dierckx zich los van zijn mannetje en haalde hij hard uit: 1-0, Henkinet dan toch geklopt. Een minuutje later, op slag van rust, kwam Henkinet als winnaar uit het duelletje met de doorgebroken Dierckx. Een goede ingreep, maar de bal werd ongelukkig afgeweerd op Laurent Jans en belandde in het lege doel. Zo stond het halfweg 2-0.

Zo lang W-B in de eerste helft de nul kon houden, zo vroeg liep het in de tweede periode tegen een tegendoelpunt aan. Dierkcx mocht vrij inkoppen aan de tweede paal: 3-0 en wedstrijd beslist. Voor Brugge hoefde het daarna niet echt meer. Wat volgde was een partij die meer in balans lag, zonder echt grote kansen. Toen bij de thuisploeg José Izquierdo zijn wederoptreden mocht maken, schoot de vlam weer in de pijp. Jelle Vossen kopte raak op hoekschop voor de 4-0. En met een strak, gekruist schot maakte Davy De Fauw er minuten later 5-0 van.

Diep in het wedstrijdslot redde invaller Deni Milosevic de Beverse eer met een prachtig afstandsschot buiten bereik van Sinan Bolat. Ook Gano kwam nog dicht bij een doelpunt, Bolat pareerde zijn kopbal. Laatste wapenfeit was de rode kaart voor Milos Maric na een trekfout op Vormer. Voor het tweede weekend op rij verloor W-B dus met zware 5-1-cijfers. Woensdag wacht geel-blauw het bekerduel met FCV Dender EH, zaterdag komt KAA Gent over de vloer op de Freethiel.

 

Club Brugge: Bolat; De Fauw; Mechele, Duarte, De Bock; Vanaken, Simons (k) (79′ Claudemir), Vormer, Dierckx (71′ Izquierdo); Pereira (67′ Diaby), Vossen

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Myny (70′ Milosevic), Moulin, Maric (k), Langil (83′ M’Sila); Vanzo (70′ Nabab), Gano

Doelpunten: 41′ Dierckx 1-0, 43′ Jans (e.d.) 2-0, 46′ Dierckx 3-0, 73′ Vossen 4-0, 75′ De Fauw 5-0, 88′ Milosevic 5-1

Gele kaarten: 27′ Moulin, 41′ Vanzo, 59′ De Bock, 81′ Claudemir

Rode kaarten: 92′ Maric

Scheidsrechter: Nicolas Laforge