Go back

W-B – Dender (23-09): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Woensdagavond staat Waasland-Beveren tegenover FCV Dender EH in de 1/16e finale van de Croky Cup, de beker van België. De wedstrijd tussen geel-blauw en de derdeklasser wordt afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen.

Dender wordt gecoacht door Emilio Ferrera, geen oude bekende op de Freethiel. Ferrera was tussen 1999 en 2001 hoofdtrainer van KSK Beveren. Jacky Munaron is sinds de voorbije zomer de ervaren doelmannentrainer van Dender. Nemen we een kijkje naar de spelerskern van onze provinciegenoten, merken we op dat de meesten hun opleiding kregen bij een eersteklasser. Met Patrick Dimbala beschikt Ferrera over een aanvaller met eersteklasse-ervaring. De Congolees stond nog op de loonlijst van o.a. KAA Gent, KV Kortrijk en een viertal Griekse clubs.

Dender, dat uitkomt in Derde Klasse A, doet het niet onaardig in de competitie. De fusieclub telt na zeven speeldagen 15 punten. Het verloor nog niet en maakte al 21 doelpunten. Vorig weekend won het thuis tegen Sparta Petegem met 3-0. De Denderse goals komen tegenwoordig vooral van de voet van Esteban Cassagolda, een Spaanse Belg met een verleden bij het Schotse Motherwell FC. In doel rekent Dender op de 24-jarige Braziliaanse Belg Miguel Santos Pravos, die al meer dan 50 wedstrijden in tweede nationale -bij AFC Tubize- op zijn conto heeft staan.

Op zijn weg naar de 1/16e  finales van de Croky Cup zette Dender al drie clubs opzij. Achtereenvolgens wonnen de blauw-roden van Witgoor Dessel (0-3), Tempo Overijse (2-0) en FC Knokke (2-4). Wie de winnaar van het duel tussen W-B en Dender in de volgende ronde treft, wordt via loting bepaald.

Stijn Vreven kan voor de wedstrijd nog geen beroep doen op de revaliderende spelers David Destorme, Niels De Pauw, Alec Luyckx en Arthur Irawan. Verder kan de oefenmeester niet rekenen op Milos Maric, die een wedstrijd geschorst is na zijn rode kaart tegen Club Brugge. Glenn Leemans neemt zijn plaats in de wedstrijdkern in. Voor het overige geen wijzigingen tegenover de kern van het voorbije weekend tegen Club Brugge. Hieronder de volledige selectie.

 

BELANGRIJKE MEDEDELING! De vakken A en C blijven woensdag wegens organisatorische redenen gesloten. Abonnees met een zitplaats in die vakken kunnen een vrije plaats aankopen, bijvoorbeeld in tribune 3, vak E of in de businesstribune. Abonnementen voor het seizoen 2015-2016 zijn niet geldig in de Croky Cup. De parkingkaarten zijn wel geldig. 

TICKETPRIJZEN en overige nuttige informatie kan u HIER terugvinden.

 

wedstrijdselectie wbeden