Go back

W-B eervol onderuit tegen KAA Gent: 1-3

Tekst: Joris Heyens & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft tegen KAA Gent geen punten kunnen rapen. De regerende landskampioen toonde zich dodelijk efficiënt voor doel en ging zo lichtjes gevleid met zijn eerste uitoverwinning aan de haal. Het werd 1-3. In de slotfase maakte Deni Milosevic zijn tweede wereldgoal in één week.

Twee wijzigingen in de basiself van Stijn Vreven ten opzichte van de bekerpartij tegen FCV Dender EH. Milos Maric, terug uit schorsing, en Olivier Myny startten in de basis in de plaats van Jonathan Buatu en Deni Milosevic. Livio Nabab, woensdag nog goed voor het winnende doelpunt, begon op de bank.

De eerste doelkans was voor Myny, die goed diep werd gestuurd door Zinho Gano, maar op Matz Sels besloot. KAA Gent was de dominante ploeg in de openingsfase. Op het kwartier was het voor het eerst gevaarlijk: Danijel Milicevic met een indraaiende voorzet die aan de tweede paal door Stefan Mitrovic werd binnen gelegd: 0-1.

Waasland-Beveren schoot na deze openingsgoal wakker en herstelde het evenwicht. Echt doelgevaar volgde niet meteen. Integendeel, het was Laurent Henkinet die aan de overzijde Benito Raman van de 0-2 wist te houden. Op slag van rust liet Floriano Vanzo dé kans liggen om de bordjes in evenwicht te brengen. De aanvaller kopte een uitstekende voorzet van Steeven Langil eerst op de lat en kreeg in de herneming de bal niet voorbij de benen van Lasse Nielsen.

W-B kwam met heel strijdlust en aanvalsdrang uit de kleedkamers. Geel-blauw mocht al gauw aanspraak maken op de gelijkmaker. Een schot van Langil werd gestopt door Sels en ook een vrije trap van Milos Maric werd in twee tijden door de bezoekende doelman uit doel gehouden. W-B bleef voor doelgevaar zorgen, maar ook Thibault Moulin en Myny kregen het leer niet voorbij Sels.

Net wanneer de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg de landskampioen genadeloos toe: Sven Kums bediende de ingevallen Thomas Matton die Henkinet kansloos liet. 0-2, tegen de gang van het spel in. Vijf minuten later konden de boeken helemaal toe toen Laurent Depoitre raak kopte. In de slotfase waren de betere mogelijkheden nog voor W-B. Gano liet een reuzenkans liggen aan de tweede paal. Deni Milosevic zorgde even later met een prachtige uithaal vanop zo’n 26 meter wel voor de 1-3. Het tweede pareltje in zeven dagen tijd voor de jonge middenvelder.

In blessuretijd volgden nog kansen voor Livio Nabab en andermaal Milosevic, maar een dramatische ommekeer kwam er niet meer. W-B kreeg zo niet helemaal wat het verdiende en ging strijdend ten onder tegen de kampioen, die dodelijk efficiënt was in de afwerking. Komend weekend trekt geel-blauw naar Sint-Truiden. Het duel tegen de Kanaries wordt zaterdagavond afgewerkt om 20.30 u.

 

AAA_8144plat

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly, Moren (57′ Buatu), Demir; Myny, Maric (k) (75′ Nabab), Moulin, Langil; Vanzo (81′ Milosevic), Gano

KAA Gent: Sels; Nielsen, Mitrovic, Asare; Foket (71′ Rafinha), Neto, Milicevic (78′ Pedersen), Kums, Simon (60′ Matton); Raman, Depoitre

Doelpunten: 15′ Mitrovic 0-1, 70′ Matton 0-2, 75′ Depoitre 0-3, 89′ Milosevic 1-3

Gele kaarten: 41′ Langil, 52′ Foket, 67′ Raman, 68′ Myny

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Toeschouwers: 5.396