Go back

W-B – KAA Gent (26-09): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op zaterdag 26 september speelt Waasland-Beveren zijn derde wedstrijd in zeven dagen tijd. Na de competitienederlaag tegen Club Brugge en de zege in de Croky Cup tegen FCV Dender EH, wacht zaterdag de confrontatie met landskampioen KAA Gent. De wedstrijd vindt plaats in het Freethielstadion en wordt om 18.00 u. afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is Jonathan Lardot.

Na de competitieduels met KV Oostende en Club Brugge wacht W-B dit weekend alweer een lastige opdracht in de Jupiler Pro League: een resultaat proberen neerzetten tegen ploeg in vorm KAA Gent. De kampioen verloor deze jaargang nog niet in de competitie en slikte in acht wedstrijden nog maar zes tegendoelpunten. Bovendien tankte het ook vertrouwen in de Champions League en de Croky Cup.

De Buffalo’s acteren de jongste weken op een erg hoog niveau. Getuige de klinkende 4-1-zege tegen Standard Luik en de verrassende puntendeling tegen Olympique Lyon. Tegen de Franse topclub moest Gent het bovendien lang met een mannetje minder zien te rooien. Een punt op karakter dus, maar blauw-wit brengt ook gewoon goed voetbal. Exponenten van dit Gent zijn onder meer doelman Matz Sels, die tegen Lyon een penalty stopte, kapitein Sven Kums en topschutter Laurent Depoitre.

Een van de sterktes van dit KAA Gent is ongetwijfeld ook de ruime kern. Trainer Hein Vanhaezebrouck beschikt over veel kwaliteit in de breedte en etaleerde dat woensdag in de Croky Cup tegen KAS Eupen. Heel wat basisspelers kregen rust, maar Gent won toch op cruise control met 3-0. Met het hoge aantal wedstrijden moet Vanhaezebrouck nu eenmaal roteren. Dinsdag trekt Gent alweer naar Sint-Petersburg voor hun volgende Champions Leagueduel.

Waasland-Beveren staat na acht speeldagen op een achtste plaats in het klassement, twee plaatsen onder KAA Gent. Beide teams wonnen drie wedstrijden, maar Gent speelde daarnaast vijf keer gelijk, terwijl W-B vier duels verloor. De laatste confrontatie tussen de Leeuwen en de Buffalo’s dateert van 1 maart. Gent kwam toen met 0-1 winnen op de Freethiel dankzij een doelpunt van Moses Simon.

Voor Stijn Vreven wordt het een weerzien met zijn ex-club. Hij speelde er eind jaren negentig twee seizoenen onder assistent-trainer Herman Vermeulen. Vreven kan zaterdag weer een beroep doen op Milos Maric, die woensdag tegen Dender geschorst was. Geen verschuivingen in de ziekenboeg: Destorme, De Pauw, Irawan en Luyckx zijn nog onbeschikbaar. Na de vrijdagtraining maakte de technische staf de wedstrijdkern bekend.

 

wedstrijdselectie wbegnt

 

Ticketinformatie

Voor tickets kan je zaterdagvoormiddag tussen 9.00 en 12.00 u. nog terecht in het secretariaat. Ook aan de loketten kunnen er nog wedstrijdtickets aangekocht worden. De loketten zullen geopend zijn vanaf 16.30 u., anderhalf uur voor de aftrap. Voor meer informatie i.v.m. onze ticketprijzen kan je HIER terecht.