Go back

W-B – KV Oostende (12-09): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Na de interlandbreak hervat komend weekend de Jupiler Pro League weer. Waasland-Beveren speelt op zaterdag 12 september thuis tegen co-leider KV Oostende. De partij vangt aan om 20.00 u. en staat onder de deskundige leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut.

Deze wedstrijd van de zevende speeldag in de Pro League kan gerust omschreven worden als een onverwachte topper. Inzet van het duel tussen W-B en de kustploeg is dan ook niets minder dan de (gedeelde) leidersplaats. Bij winst van KVO staan de Kustboys voor minstens één dag alleen op kop in de stand; wint W-B dan staan de geel-blauwen gedeeld mee aan de leiding. KV Oostende en Anderlecht tellen momenteel dertien punten in het klassement, drie meer dan W-B.

W-B is na zes wedstrijden nog ongeslagen in eigen huis. Het pakte op de Freethiel al zeven punten in drie duels. Oostende won thuis al drie wedstrijden, maar liep voor het vrije weekend wel op een verrassende thuisnederlaag tegen Zulte Waregem (0-2). Maar de West-Vlamingen toonden al dat ze ook op verplaatsing de volle buit kunnen pakken. Zo ging KVO op het veld van Standard met de winst lopen. Dat was wel meteen de voorlopig laatste wedstrijd van de Oostendse topschutter Knowledge Musona, die zaterdag zijn tweede schorsingsdag uitzit. Tegen Essevee liet zijn afwezigheid zich meteen voelen.

KV Oostende heeft echter op elke positie heel wat kwaliteit en ervaring in huis en is dus niet enkel afhankelijk van Musona. Ook aanvallers Joseph Akpala en Gohi Bi Cyriac pikten al hun goaltjes mee en Franck Berrier strooit weer met assists. Nieuwkomers David Rozehnal en Brecht Capon zijn meteen steunpilaren in het uitgebalanceerde team van Oostende. In doel is Didier Ovono een betrouwbare sluitpost. De troeven van o.a. Fernando Canesin en Jordan Lukaku zijn gekend. Dat dit Oostende het zo goed doet is al lang geen verrassing meer. W-B zal dan ook een vette kluif hebben aan de jongens van coach Yves Vanderhaeghe.

Vorig seizoen troffen W-B en KVO elkaar twee keer in de reguliere competitie. Telkens ging de overwinning naar de thuisploeg. Op de Freethiel werd het 1-0 na een vroeg doelpunt van Renaud Emond. De wedstrijd in het Albertparkstadion leverde liefst zeven treffers op. De spektakelmatch in Oostende eindigde op 4-3. Voor KVO kwam Musona twee keer tot scoren, bij W-B stond Emond twee keer aan het kanon.

Emond verhuisde op de laatste dag van de zomermercato naar Standard Luik. In zijn plaats kwamen Livio Nabab en Deni Milosevic. Beide spelers behoren meteen tot de wedstrijdselectie. Voorts kan Stijn Vreven nog geen beroep doen op Alec Luyckx, Niels De Pauw, David Destorme en Maximiliano Caufriez. Die laatste liep een blessure op aan de voet bij de Belgische U19 en staat even aan de kant. Goed nieuws was er voor Hugo Sousa, na een lange revalidatie is de Portugees hersteld van de enkelblessure die hij opliep tijdens de voorbereiding. Hij behoort voor het eerst dit seizoen tot de wedstrijdselectie. In de grafiek hieronder de volledige wedstrijdkern voor het competitieduel tegen KV Oostende.

 

wedstrijdselectie wbekvo