Go back

W-B zet Dender opzij en bekert verder tegen KV Mechelen

Tekst: Yves Van Hul & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft woensdagavond in de 1/16e finales van de Croky Cup de maat genomen van FCV Dender EH. Na een moeizame eerste helft was Livio Nabab die meteen na zijn invalbeurt voor de beslissing zorgde. In de 1/8e finale wacht W-B een trip naar KV Mechelen.

Trainer Stijn Vreven kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op de geschorste Milos Maric en gunde Deni Milosevic een eerste basisplaats. Ook Valtteri Moren verscheen weer aan de aftrap. Dender, met coach Emilio Ferrera een oude bekende in de rangen, was na zeven speeldagen nog ongeslagen in derde klasse en was dus met vertrouwen afgezakt naar de Freethiel.

In een gesloten eerste halfuur was de beste kans voor de bezoekers. Een schot van Redouan Aalhoul week af op de paal. Bij de eerste echte kans voor W-B was het wel meteen raak: Milosevic werd net buiten de grote rechthoek gehaakt en Thibault Moulin krulde de vrijschop die volgde mooi binnen: 1-0. Lang kon W-B echter niet van die voorsprong genieten, want op slag van rust profiteerde Dender-spits Patrick Dimbala van de vrijheid die hij kreeg in de zone van de waarheid. Zo hingen de bordjes al snel weer in evenwicht; 1-1 was een terechte ruststand.

Waasland-Beveren kwam een pak scherper voor de dag in de tweede periode. Invaller Olivier Myny mocht meteen op wandel door de verdediging van de bezoekers, maar zijn schot werd nog net afgeblokt. De daaropvolgende hoekschop kopte hij zelf maar nipt voorlangs. Met nog twintig minuten op de klok werd de pas ingevallen Livio Nabab diep gestuurd door Moulin. De Fransman vloerde doelman Miguel Santos Pravos nadat hij welgeteld 27 seconden op het veld stond.

De veer was gebroken bij Dender en verder dan enkele afzwaaiers kwam blauw-rood niet meer. W-B had daarentegen nog enkele prima kansen om de score verder uit te diepen. Nabab mocht een tweede keer alleen op doel af, maar vond deze keer de keeper op zijn weg. Even later zette Milosevic Steeven Langil alleen voor doel. Hij omspeelde de doelman, maar aarzelde te lang om af te drukken. Dan was het weer aan Nabab: de spits knalde van ver tegen de dwarsligger.

In blessuretijd kreeg Dender toch nog één kans om langszij te komen. Laurent Henkinet had een knappe parade in huis op de vrijschop van Wouter Hias. Het bleef 2-1, geel-blauw door naar de volgende ronde. In de 1/8e finale van de Croky Cup mag W-B het opnemen tegen KV Mechelen. De wedstrijd wordt afgewerkt op woensdag 2 december in het Mechelse Afas Stadion.

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Moren, Coulibaly, Buatu; Jans, Milosevic (80′ M’Sila), Moulin, Demir; Vanzo (46′ Myny), Gano (69′), Langil

FCV Dender EH: Santos Pravos; Podevijn (86′ Palmeri), Hias, Nicaise, Cabumi; Fernandez (86′ Lapage), Pé, Terki, Aalhoul (86′ Virgone); Casagolda, Dimbala

Doelpunten: 35′ Moulin 1-0, 44′ Dimbala 1-1, 70′ Nabab 2-1

Gele kaarten: 48′ Podevijn, 49′ Langil, 49′ Pé, 92′ M’Sila

Toeschouwers: 1.175

Scheidsrechter: Nathan Verboomen