Go back

Zo deden onze internationals het dit weekend

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Geen competitiewedstrijden tijdens het voorbije weekend, wel internationaal voetbal. Enkele W-B-spelers mochten hun land vertegenwoordigen. Hoe deden zij het?

Laurent Jans stond zaterdagavond negentig minuten op het veld tijdens de 1-0-overwinning van Luxemburg tegen Macedonië. Het ging om een kwalificatiewedstrijd voor Euro 2017. Dinsdag speelt Jans nog een wedstrijd met Luxemburg, in en tegen Wit-Rusland.

Valtteri Moren bleef op de bank bij de 0-1-zege van Finland tegen Griekenland vrijdagavond. Maandag spelen de Finnen nog een EK-kwalificatiewedstrijd, Faeröer is dan de tegendtegenstander.

Jonathan Buatu moest zondag met Angola op bezoek bij Madagaskar, een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations 2017. Groepsleider Angola, met Buatu in de basis, bleef steken op een 0-0-gelijkspel bij de eilandstaat.

Ebrahima Ibou Sawaneh nam het zondag met Gambia op tegen Kameroen, eveneens een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup. Gambia moest met 0-1 de duimen leggen tegen de Kameroeners.

Merveille Goblet was derde doelman voor de wedstrijd van de Belgische nationale belofteploeg in en tegen Letland. De Belgen wonnen hun kwalificatieduel voor Euro 2017 met 0-2.

Maximiliano Caufriez stond wegens een blessure niet op het wedstrijdblad toen de Belgische U19 een oefenwedstrijd tegen Turkije winnend wisten af te sluiten (4-3).