Go back

Beloften nemen sportieve revanche met knappe zege bij KRC Genk

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De beloften van Waasland-Beveren hebben op een perfecte manier revanche genomen voor de zure nederlaag van W-B tegen KRC Genk van afgelopen zaterdag. De Jonge Leeuwen gingen maandagavond met 1-3 winnen op het veld van datzelfde Genk. Bij geel-blauw maakte Alec Luyckx zijn wederoptreden. 

De beloften van W-B stonden in Genk tegenover een sterke Limburgse selectie met negen A-kernspelers, waaronder Julien Gorius, Siebe Schrijvers, Pieter Gerkens, Enes Unal, Sandy Walsh en Marco Bizot. Bij geel-blauw stonden o.a. David Destorme, Livio Nabab, Zakaria M’Sila, Senne Van Dooren en Maximiliano Caufriez tussen de lijnen. Ook Alec Luyckx startte aan de partij. Hij mocht al een speelhelft meedoen, zijn eerste minuten na zijn vervelende enkelblessure. De middenvelder verteerde zijn rentree goed en kan zo stilaan meer wedstrijdritme opbouwen.

Genk en W-B hielden elkaar aanvankelijk in balans. De thuisploeg kwam kort voorbij het halfuur op voorsprong via Enes Unal. De jonge Turk trof raak met een geplaatste vrijschop: 1-0. Lang hield de Genkse voorsprong niet stand. W-B prikte nog voor de pauze tegen via Kevin Hebbelinck. 1-1 stond het halfweg.

Een prima W-B nam in de tweede periode verdiend afstand van de thuisploeg. Op het uur bracht Zakaria M’Sila zijn ploeg op voorsprong, vijf minuten later bezegelde Livio Nabab vanop de stip het lot van Genk: 1-3! Zo zorgden de Beverse beloften voor een mooie sportieve revanche na de nipte nederlaag van zaterdag. Op maandag 26 oktober komen de W-B-beloften opnieuw in actie. In Puyenbeke nemen ze het dan op tegen KAA Gent.

 

KRC Genk: Bizot; Ciranni, Walsh, Wouters, Krutzen, Heynen, Gerkens, Schrijvers, Gorius (61′ Carlone), H. Tshimanga (78′ Thijskens), Ünal (63′ Vermijl)

Waasland-Beveren: Janssens; Peers, Van Dooren, Caufriez, Ito; Lumanza (78′ Dhaene), Destorme, Luyckx (46′ Van Remoortere); Hebbelinck (87′ Pieters), Nabab, M’Sila (84′ Erciyas)

Doelpunten: 35′ Unal 1-0, 40′ Hebbelinck 1-1, 60′ M’Sila 1-2, 66′ Nabab (pen.) 1-3