Go back

Freethielnieuws 06-10: Destorme traint weer voluit mee!

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Op dinsdag 6 oktober kwam de spelersgroep ’s ochtends samen voor het ontbijt, gevolgd door een sessie blessurepreventie. Na de lunch volgden een videoanalyse en een veldtraining. Maximiliano Caufriez, Deni Milosevic, Merveille Goblet en Laurent Jans ontbraken door interlandverplichtingen. Niels De Pauw en Arthur Irawan trainden apart. Alec Luyckx en Valtteri Moren volgden ook een aangepast programma, maar mogen  uitkijken naar de aansluiting bij de groepstrainingen. David Destorme traint intussen weer voluit mee met de groep.

 

De beloften van Waasland-Beveren zijn er niet in geslaagd twee thuisoverwinningen op rij te boeken. Na de zege tegen KVC Westerlo vorige week, werd maandagavond met 0-2 verloren van Oud-Heverlee Leuven. Na een kwartier spelen stond de eindstand al op het bord na een penaltygoal van Thomas Azevedo en een doelpunt van David Vandenbroeck op vrijschop van Azevedo.

Een erg jong W-B met enkel Bilal Jellal, Emre Erciyas en Mathias Janssens als versterkingen vanuit de A-kern speelde een betere tweede helft, maar kansen waren schaars. Zonder rasechte diepe spits bleef het veelal bij steriele druk en halve kansen. In de slotfase pakte Janssens nog uit met enkele knappe saves. Vrijdagavond komen de beloften opnieuw in actie, dan op het veld van Club Brugge.

Opstelling Waasland-Beveren: Janssens; Nyamador, Loriers (k), Ito, Nys; Jellal (60′ Erciyas), Van Remoortere (74′ Dhaene), Lumanza (46′ Peers); Hebbelinck, Spanoghe (60′ Pieters), Achter

Doelpunten: 8′ Azevedo (pen.) 0-1, 15′ Vandenbroeck 0-2