Go back

Freethielnieuws 09-10: W-B en Dudelange scoren niet in oefenpot

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft vrijdagnamiddag een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt tegen F91 Dudelange. Het duel met de ongeslagen leider in Luxemburg eindigde op een 0-0-gelijkspel.

Kansen langs beide kanten in de eerste helft, maar geen doelpunten. Frederic Marques en Alexandre Lauriente probeerden het voor F91 Dudelange, aan de overkant konden o.a. Steeven Langil, Milos Maric en Zinho Gano uithalen. Zowel Laurent Henkinet, als ex-W-B-doelman Mickael Clepkens hield zijn netten dus schoon. 0-0 stond het aan de pauze.

Na de rust mocht David Destorme wedstrijdritme opdoen. De middenvelder kon voluit gaan en lijkt verlost van zijn blessure. Een kansarme tweede periode werd gekenmerkt door veel middenveldspel. Pas in de slotfase kregen we weer doelgevaar te zien. Gregory Adler trapte pal op Henkinet, Tortol Lumanza op Clepkens. Toen Olivier Myny op doel stormde en opzij werd gezet door Julien Humbert zag de scheids er geen fout in. Aan Luxemburgse zijde was de grootste kans nog voor Marques: hij kopte goed naar de grond, maar Henkinet had een uitstekende reflex in huis.

Zo eindigde deze oefengalop tussen geel-blauw en Dudelange op een scoreloos gelijkspel en onthouden we vooral dat iedereen zonder kleerscheuren uit de strijd kwam. De spelersgroep mag nu genieten van een vrij weekend. Maandag is het dan weer verzamelen geblazen op het oefenveld.

Waasland-Beveren: Henkinet; Sousa, Coulibaly (46′ Buatu), Van Dooren, Leemans (46′ Lumanza); Vanzo (90′ Hebbelinck), Maric (k) (46′ Moulin), M’Sila (51′ Peers), Langil (46′ Myny); Nabab, Gano (46′ Destorme)

F91 Dudelange: Clepkens; C. De Sousa (74′ Adler), Humbert, Prempeh, Lauriente; Dikaba, Pedro (74′ Marques), Nakache; Ibrahimovic, Marques (61′ Deligny), Adler (61′ R. De Sousa)

 

Ook de beloften van Waasland-Beveren komen vrijdag in actie. Om 19.30 u. spelen zij bij Club Brugge hun achtste competitiewedstrijd van het seizoen. Na zeven speeldagen staan de Beverse beloften op een vijfde plaats in de stand met twaalf punten. Trainers David Destorme en Johan Van Rumst trekken met een erg jonge ploeg naar Brugge.

 

Deni Milosevic kwam donderdagavond in actie met de beloften van Bosnië en Herzegovina. Milosevic stond negentig minuten op het veld in de met 3-1 verloren EK-kwalificatiewedstrijd bij Zwitserland. De middenvelder wordt begin volgende week weer bij de selectie verwacht. Laurent Jans komt vrijdagavond met Luxemburg in actie tegen Spanje, terwijl Merveille Goblet met de Belgische belofteploeg Malta partij geeft. Ook Maximiliano Caufriez moet vrijdag weer aan de bak. Hij neemt het met de Belgische U19 op tegen Wit-Rusland.