Go back

Freethielnieuws 26-10: mooie trofee voor Laurent Jans

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Laurent Jans is dit weekend door de verzamelde pers in Luxemburg verkozen tot ‘Speler van het seizoen 2014/2015’. Hij kreeg zijn trofee tijdens de eerste ‘Nuit du football’, een gala-avond vergelijkbaar aan het Gala van de Gouden Schoen in België. Naast speler van het seizoen 2014-2015 werden onder andere ook de Luxemburgse topschutter en de beste scheidsrechter bekroond.

Jans werd vorig seizoen kampioen met zijn club CS Fola Esch en is een vaste waarde in de Luxemburgse nationale ploeg. Eerder werd hij door de krant Tageblatt al verkozen tot speler van het jaar in Luxemburg. De rechtsachter maakte zaterdag tegen OH Leuven zijn eerste doelpunt voor Waasland-Beveren.

Jans meilleur joueur 2014-2015

Veel tijd om stil te staan bij de overwinning in Leuven hebben de spelers overigens niet. Woensdag staat immers al de volgende competitiematch op het programma met de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi. De selectie verzamelde daarom maandagmiddag op de Freethiel voor een veldtraining. Niels De Pauw, Valtteri Moren, Senne Van Dooren en Glenn Leemans trainen individueel. Ibou Sawaneh werkt in de gym verder aan zijn revalidatie.

Maximiliano Caufriez, Alec Luyckx en Mathias Janssens spelen maandagavond mee met de beloften in hun competitiewedstrijd tegen KAA Gent. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Puyenbekestadion om 19.30 u.