Go back

KV Mechelen – W-B (31-10): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren speelt zaterdag zijn veertiende competitiewedstrijd van dit seizoen in het AFAS Stadion van KV Mechelen. Om 20.00 u. wordt het duel afgetrapt. Scheidsrechter in Mechelen is Sebastien Delferière. 

Tien keer al stonden Waasland-Beveren en KV Mechelen al tegenover elkaar in de Jupiler Pro League. Zowel in het seizoen 2012-2013 als 2014-2015 troffen de teams elkaar na de reguliere competitie ook in Play-off II. W-B kon slechts twee keer winnen van Malinwa, de laatste keer in de play-offs in april 2013. De laatste wedstrijd van W-B in Mechelen eindigde op een 4-1-nederlaag na doelpunten van Dalibor Veselinovic (2x), Sofiane Hanni en Edin Cocalic. Een own-goal van Nicolas Verdier milderde de score.

Zowel W-B als KVM verloor deze week zijn midweekwedstrijd. Geel-blauw verloor op eigen veld van Sporting Charleroi en zal opnieuw de punten buitenshuis moeten proberen rapen. Dat lukte dit seizoen al drie keer, bij Sporting Lokeren, STVV en OH Leuven. Mechelen verloor zijn laatste twee duels, thuis tegen Zulte Waregem en uit bij Standard Luik, telkens met het kleinste verschil. De Kakkers verzamelden twaalf punten in de voorbije dertien competitieduels en staan daarmee op een voorlopige dertiende plaats, op vier eenheden van W-B. Op woensdag 2 december zien beide clubs elkaar overigens opnieuw terug in het AFAS Stadion, dan voor de achtste finale van de Croky Cup.

KVM-trainer Aleksandar Jankovic rekent dit seizoen op doelman Jean-François Gillet. Ex-W-B-doelman Colin Coosemans moet daardoor genoegen nemen met een plekje op de bank. Jankovic roteert regelmatig want geen enkele veldspeler heeft nog het maximum aantal speelminuten achter zijn naam staan. Voorin is Dalibor Veselinovic, eveneens ex-W-B, een zekerheid. De lange spits was al goed voor drie assists en twee doelpunten. Mechels topschutter is een andere Serviër: Milos Kosanovic. De verdediger trof al vijf keer raak. Ook Hanni pikt regelmatig zijn goaltje mee. Verdediger Seth De Witte is zaterdag geel geschorst.

Stijn Vreven recupereert Thibault Moulin in de selectie. De middenvelder keert terug uit schorsing. David Destorme is er dan weer niet bij tegen zijn ex-club. Hij heeft last van het bovenbeen nadat hij op training een trap incasseerde en is out met een zogeheten ‘hondenbeet’. Kevin Hebbelinck trainde weer enkele keren mee met de A-kern en maakt voor de tweede keer op rij uit van de wedstrijdkern. Goed nieuws ook voor Alec Luyckx: de middenvelder wordt voor het eerst opgenomen in de selectie na zijn enkelblessure.

 

wedstrijdselectie kvmwbe