Go back

OH Leuven – W-B (24-10): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren trekt op zaterdag 24 oktober naar Den Dreef voor de confrontatie met Oud-Heverlee Leuven. De wedstrijd vangt aan om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Christof Virant.

Het wordt de zevende wedstrijd tussen W-B en OHL in de Jupiler Pro League. De teller staat voorlopig op twee Beverse en vier Leuvense overwinningen. Geel-blauw kon nog nooit winnen op Den Dreef, ook niet in tweede klasse. Vorig jaar troffen W-B en OHL elkaar niet, de Leuvenaars speelden een jaartje in tweede klasse en dwongen promotie naar het hoogste niveau af via de eindronde. De laatste confrontatie tussen beide ploegen dateert van 15 februari 2014. W-B hield toen de punten thuis op de Freethiel met een 1-0-zege.

Oud-Heverlee Leuven doet het lang niet onaardig in de Pro League en staat met twaalf punten net onder W-B in de stand, op een voorlopige elfde plaats. Trainer Jacky Mathijssen loodste de Brabanders vorig seizoen weer naar de hoogste voetbalklasse, waar de withemden nu aardig meedraaien in de middenmoot. OHL begon aarzelend aan de competitie met drie opeenvolgende nederlagen, maar de jongste weken zijn ze echt op dreef op Den Dreef (pun intended). Sinds 22 augustus werd slechts één keer verloren (!), thuis tegen Zulte Waregem.

De resultaten van de laatste drie speeldagen zijn best opmerkelijk: 2-2 bij Standard Luik, 1-1 tegen Moeskroen-Péruwelz, 2-3 bij Sporting Lokeren. Het hoeft niet te verbazen dat de Leuvenaars blaken van het vertrouwen. Een van de sterkhouders van dit OHL is oud-W-B-speler Jordan Remacle, maar ook John Bostock en Yohan Croizet floreren onder Mathijssen. Met doelman Rudy Riou, verdedigers Pieter-Jan Monteyne, Romain Reynaud en middenvelder Flavien Le Postollec beschikt Leuven achterin en centraal over tonnen ervaring. Die laatste twee misten nog geen minuut na elf speeldagen.

Vooraan rekent Mathijssen vooral op de flitsen van zijn jong geweld. Onder meer Leandro Trossard, Samuel Asamoah en Alessandro Cerigioni worden daarbij vakkundig bijgestaan door meer ervaren spelers als Remacle en Jovan Kostovski. Aanvallers Kim Ojo en Roberto Regales scoorden nog niet, maar kan je als verdediger toch best niet uit het oog verliezen. Trossard, Kostovski en Croizet hebben elk al drie doelpunten achter hun naam staan.

Tegen Oud-Heverlee Leuven recupereert Stijn Vreven Floriano Vanzo in de selectie. De aanvaller is er weer bij na twee speeldagen schorsing. Ook Maximiliano Caufriez zit weer in de wedstrijdkern. Senne Van Dooren heeft last aan het bovenbeen en wordt uit voorzorg aan de kant gehouden. Thibault Moulin heeft nog steeds vier gele kaarten achter zijn naam staan en loopt schorsingsgevaar. Hieronder de volledige wedstrijdkern voor Oud-Heverlee Leuven – Waasland-Beveren.

 

wedstrijdselectie ohlwbe