Go back

Olivier Myny en Erdin Demir: “W-B zal nog verbazen”

Tekst: Yves Van Hul & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Na de nipte en misschien ook onverdiende nederlaag tegen KRC Genk, blijven Olivier Myny en Erdin Demir niet bij de pakken zitten. Zaterdag staat er immers al een nieuwe wedstrijd op het programma met de verplaatsing naar OH Leuven. Beide spelers maken de balans op en blikken vooruit.

“We hebben een sterke ploeg”, opent Olivier Myny. “Dat hebben we dit seizoen al bewezen. Sinds mijn eerste training op de Freethiel heb ik het gevoel dat het juist zit en dat alle spelers willen vechten voor elkaar. We moeten elke week opnieuw blijven vechten om die punten te pakken. In sommige wedstrijden zat er iets meer in, maar dan ontbreekt net dat tikkeltje geluk. In het begin van het seizoen had alleszins niemand verwacht dat we op dit moment al 13 punten zouden hebben. Het was en is nog steeds een heel grote motivatie voor ons om het ongelijk van de pers te bewijzen.”

Erdin Demir is het daar mee eens. “We slagen erin om met een volledig nieuw team goed voetbal op de mat te brengen, met uitzondering van een tweetal wedstrijden, tegen KV Oostende en Club Brugge, waarin we iets zwakker voor de dag kwamen. Tegen KAA Gent was het al beter en tegen KRC Genk verdienden we eigenlijk niet om te verliezen. Genk is een ploeg die thuishoort in de top zes, maar het verschil tussen beide ploegen was klein.”

“Werd Waasland-Beveren naar voren geschoven als voornaamste degradatiekandidaat voor het seizoen? Ik lees geen kranten en begrijp geen Nederlands. Ik wil enkel goed presteren op het veld. Maar als dat de voorspellingen waren, denk ik dat W-B goed gestart is en nog veel mensen zal verbazen”, aldus de Zweedse linksachter.