Go back

Penaltygoal nekt W-B tegen Genk (0-1)

Tekst: Joris Heyens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft thuis een nipte nederlaag geleden tegen KRC Genk. W-B was minstens de evenknie van de Limburgers, maar een penaltygoal van Yoni Buyens diep in de tweede helft maakte het verschil. 

Stijn Vreven liet dezelfde elf spelers starten die vorige speeldag een knappe overwinning gingen halen op het veld van Sint-Truiden. Floriano Vanzo, geschorst, en Valtteri Moren, die nog hinder ondervond aan de hamstring, waren er niet bij. David Destorme, terug uit blessure, zat wel opnieuw op de bank.

Beide ploegen begonnen voorzichtig en afwachtend aan de wedstrijd. Dat leverde in het eerste kwartier dan ook slechts enkele halve kansen op. Leon Bailey schoot hoog over het Beverse doel met opnieuw Merveille Goblet onder de lat. Aan de overkant was vooral Olivier Myny de bedrijvigste speler. Zijn doelkans werd afgeblokt door Neeskens Kebano.

Op het eerste schot tussen de palen was het wachten tot de zeventiende minuut. Het schot van Thomas Buffel werd door Goblet gepareerd. Voor W-B kon daarna eerst Zinho Gano twee keer dreigen maar was Myny misschien nog het dichtst bij een doelpunt. De goede voorzet van Steeven Langil werd door Derrick Tshimanga nog net in corner gekeerd. Na een vrij gesloten eerste helft gingen beide ploegen doelpuntenloos rusten.

Het was geel-blauw dat luid aangemoedigd door de thuisaanhang het beste aan de tweede helft startte. Zes minuten na de pauze leverde Laurent Jans een goede voorzet af richting Gano. Sébastien Dewaest hield de spits echter van een doelpunt met een ultieme duik. Wanneer Myny opnieuw goed doorliep in de zestien, ging de jonge West-Vlaming voor een tweede keer neer. Opnieuw zag het scheidsrechterlijk trio er geen fout in. Bij de bezoekers zorgden Kebano en Igor De Camargo nog voor enkele kansen. Goblet hield echter, ondermeer met een fraaie save, zijn netten schoon.

De wedstrijd leek op een logische 0-0 af te stevenen. Tot Erdin Demir zeer ongelukkig handspel beging in de eigen rechthoek. Deze keer legde Johan Verbist de bal wel op de stip, Yoni Buyens faalde niet. Een klap die W-B niet meer te boven kwam. De Limburgers gingen daardoor gevleid met de drie punten aan de haal.

Ondanks deze thuisnederlaag blijft W-B stevig in de buik van het klassement hangen. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd bij OH Leuven op het programma. Op woensdag 28 oktober geeft W-B thuis Sporting Charleroi partij.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Myny, Moulin, Maric (k) (90′ Destorme), Langil; Milosevic (87′ Nabab), Gano

KRC Genk: Köteles; Castagne, Dewaest, Kabasele, Tshimanga; Ndidi, Kebano (78′ Pozuelo), Buyens; Bailey (88′ Schrijvers), De Camargo, Buffel (k) (90′ Walsh)

Doelpunten: 82′ Buyens (pen.) 0-1

Scheidsrechter: Johan Verbist

Toeschouwers: 6.393