Go back

Reacties na W-B – Sporting Charleroi (0-1)

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren verloor woensdagavond met het kleinste verschil tegen Sporting Charleroi na een doelpunt van Jérémy Perbet in het wedstrijdslot. Wij sprokkelden reacties bij Steeven Langil, Merveille Goblet en Floriano Vanzo. 

Steeven Langil heeft het over een spijtige nederlaag. “Verdedigend waren we goed, aanvallend minder. Spijtig, maar dat is voetbal. We hadden een goede zaak kunnen doen in het klassement. Nu moeten we reageren in Mechelen en daar proberen te winnen. Dat is niet evident, maar er zijn geen gemakkelijke matchen. Ploegen kennen ons nu en passen zich aan aan ons systeem.”

Merveille Goblet hield met twee uitstekende reddingen op de dubbele poging van Amary Baby zijn ploeg in de wedstrijd, maar moest zich in de slotfase toch omdraaien. “Jammer, want ik dacht dat we de nul gingen houden en een punt pakken”, vertelt de jonge doelman. “We moeten nu hard blijven werken, vooral in aanvallend opzicht. De laatste weken is het wat moeilijker om te scoren. Dat is normaal, want we hebben veel spelers die vaak spelen. Je kan niet altijd top zijn.”

“We moeten nu naar Mechelen met de juiste ingesteldheid”, vervolgt Goblet. “We willen daar de drie punten pakken. Ik heb vertrouwen in de ploeg. Wij moeten rond de achtste plaats kunnen eindigen. Dat is ons niveau”, aldus de W-B-goalie.

Als vervanger van de geschorste Thibault Moulin liet trainer Stijn Vreven Floriano Vanzo nog eens starten. “Ik ben zeer teleurgesteld, deze nederlaag doet pijn. We hadden het niet makkelijk in balbezit en konden zo niet veel kansen creëren. We waren niet aanwezig genoeg. Volgende match is een nieuwe kans om vol voor de overwinning te gaan. We proberen elke match te winnen. Twijfel in de ploeg is er niet”, aldus Vanzo.

De analyse van Stijn Vreven en de reactie van Charleroi-trainer Felice Mazzu tijdens de afsluitende persbabbel kan je hieronder bekijken.