Go back

Rode Neuzen Dag: samen voor meer psychologische hulp aan jongeren

Tekst: Valy Van de Merlen - foto: Ward Callens

Een op de vijf Vlaamse jongeren heeft psychische problemen zoals spijbelen en vroegtijdig schoolverlaten, depressie, overdadig gebruik van drugs en alcohol, zelfverminking, eetstoornissen of zelfmoord.  Er is daarvoor in Vlaanderen een groot te kort aan laagdrempelige psychologische hulp. VTM, Q-music en Belfius sloegen de handen in elkaar en lanceerden Rode Neuzen Dag om samen met heel Vlaanderen aandacht te vragen voor de problematiek en fondsen te werven voor meer psychologische hulp aan jongeren.

De actie roept op om Rode Neuzen te kopen of verkopen en iets geks of leuks te doen om geld in te zamelen.  VTM en Q-music voorzien specifieke programma’s en evenementen met als hoogtepunt een grote benefietshow op radio en tv op zaterdag 5 december. Waasland-Beveren schaart zich tijdens de wedstrijd op 17 oktober tegen KRC Genk mee achter deze Rode Neuzen Dag. Dit zal je merken aan de vele Rode Neuzen in het stadion.

Zelf kan je ook de actie steunen door een Rode Neus aan te kopen in onze fanshop aan de staantribune (chalet). Ze kosten slechts €3 per exemplaar. De totale opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Laat zien dat ook jij de actie steunt: zet een leuke foto met jouw Rode Neus online en gebruik daarbij de hashtags #RodeNeuzenDag en #lachenhelpt.