Go back

Spelers opgeroepen voor nationale selecties

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Het competitievoetbal ligt weer een weekje stil, komend weekend zijn er geen wedstrijden in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren kan met een goed gevoel de interlandbreak in na de 1-3-zege bij STVV. Voor enkele spelers van W-B wordt het geen vrij weekend, zij mogen hun land vertegenwoordigen als international.

Laurent Jans is een vaste waarde in de Luxemburgse nationale ploeg. Hij speelt deze week twee interlands, twee kwalificatiewedstrijden voor Euro 2016. Op vrijdag 9 oktober speelt Jans met Luxemburg in en tegen Spanje, op maandag 12 oktober ontvangt hij de Slovaakse nationale ploeg in Luxemburg.

Merveille Goblet, die zaterdag zijn debuut maakte in de hoogste voetbalklasse, maakt weer deel uit van de Belgische belofteselectie. Op vrijdag 9 oktober spelen de nationale U21 een kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2017 tegen Malta. Onze doelman is erbij.

Deni Milosevic maakte de voorbije weken naam voor zichzelf door in drie wedstrijden drie keer heerlijk raak te treffen. De voorbije jaren maakte de talentvolle middenvelder steevast deel uit van de nationale Belgische jeugdselecties. Begin september maakte Milosevic, die de dubbele nationaliteit bezit, zijn debuut voor de Bosnische belofteploeg. Nu is hij opnieuw geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Bosnië en Herzegovina in en tegen Zwitserland, op donderdag 8 oktober.

Maximiliano Caufriez werd geselecteerd voor het eerste kwalificatietoernooi van de Belgische U19 voor het EK 2016. De nationale U19-ploeg neemt het in dat toernooi op tegen San Marino, Wit-Rusland en Zweden. De drie wedstrijden worden afgewerkt op Belgische bodem. Op woensdag 7 oktober speelt Caufriez met België tegen San Marino. Die wedstrijd wordt gespeeld op het veld van SK Sint-Niklaas (aftrap om 19.00 u.). Op vrijdag 9 oktober volgt het duel met Wit-Rusland, op maandag 12 oktober wordt Zweden partij gegeven. Die wedstrijden worden afgewerkt op het veld van KMSK Deinze.