Go back

Steeven Langil: “W-B kan en moet nog verder groeien”

Tekst: Robin Maes & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Vijf doelpunten, vier assists en talloze dribbels en versnellingen. Steeven Langil haalt de jongste weken een erg hoog niveau bij Waasland-Beveren. In een uitgebreid interview in Waasland-Beveren Magazine laat hij zich onder andere uit over de competitiestart van W-B, zijn verhouding met trainer Stijn Vreven en zijn rol in de ploeg. Hier alvast een voorsmaakje.

Waasland-Beveren staat negende na tien wedstrijden. Tevreden?
“We hebben onze competitiestart niet gemist. We hebben onze nek al uitgestoken en wonnen al vier wedstrijden tegen taaie tegenstanders. Toch ben ik er zeker van: deze ploeg zit nog niet aan het maximum van z’n kunnen. Er schuilt ongelofelijk veel talent in deze kern en ik ben er zeker van dat we nog mooie dingen gaan laten zien dit seizoen. Het plafond is nog niet bereikt met dit Waasland-Beveren.”

Je hebt veel vertrouwen in de ploeg.
“Als iedereen hard blijft werken zoals we de eerste tien partijen hebben gedaan, kunnen we er een geslaagd seizoen van maken. Natuurlijk heb je altijd ups en downs, maar als ploeg kunnen we alles aan. We zijn een gevaarlijke outsider met veel mogelijkheden.”

We kunnen volgens jou dus een heel seizoen op dit niveau spelen?
“Na tien wedstrijden kan je niet meer zeggen dat dit een toevalstreffer is. We wonnen al tegen Kortrijk, Zulte Waregem, Lokeren en STVV. Allemaal stugge tegenstanders die niet onderaan bengelen, maar eerder op de linkerkolom mikken. In Sint-Truiden wonnen we als eerste team in meer dan een jaar! We mogen nu niet verzwakken en moeten verder gaan op de ingeslagen weg. Waasland-Beveren is een team dat nog verder kan en moet groeien, daar werken we elke dag aan.”

 

Lees het vervolg van dit interview in het Waasland-Beveren Magazine van oktober 2015, gratis te verkrijgen bij elke thuiswedstrijd deze maand. Lees HIER de online versie.