Go back

Stijn Vreven: “Erg blij met de prestatie van mijn team”

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Stijn Vreven sprak na afloop van de 1-3-zege bij STVV van een verdiende overwinning. “We hebben een goede partij gespeeld en de juiste tactiek gehanteerd”, opende hij de persbabbel. “We zetten een iets lager blok dan normaal om het gevaar vanop de flanken van Dompé en Edmilson te neutraliseren. Dat is ons perfect gelukt. Onze flankspelers hebben het perfect uitgevoerd.”

Zichtbaar trots was Vreven na de tweede uitzege van Waasland-Beveren, en gelijk had hij gezien de prestatie van zijn team. “We hadden de beste en de mooiste kansen. STVV creëerde enkel gevaar met afstandsschoten en zette in de tweede helft steriel druk.”

“Ik ben verrast door onze spelers”, vervolgde de oefenmeester. “Misschien moeten we bij ons ook kunstgras installeren. Mijn spelers kunnen daar perfect mee overweg. Dat we over voetballend vermogen beschikken, hadden we al bewezen. Ik ben blij met de prestatie van mijn team. Petje af voor mijn spelers. Als je na enkele pittige nederlagen als zeer jonge ploeg zo de rug kan rechten… Daar ben ik erg blij mee.”

Euforie alom in het Beverse kamp na de welgekomen driepunter in Stayen, al haalde Vreven ook nog enkele werkpuntjes aan. “Ik ben blij met de zege en de manier waarop we ze geboekt hebben, maar we hebben ook nog veel werk. Laten we niet te hard van stapel lopen. In de tweede helft kwam er twijfel in ons spel, dat moeten we er nog uitkrijgen. Wij moeten het hebben van collectiviteit en opdrachten negentig minuten lang nakomen. Als we dat niet doen zijn wij een doodgewoon ploegje, doen we dat wel kunnen we het iedereen moeilijk maken”, zo besloot Vreven.