Go back

STVV – W-B (03-10): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op zaterdag 3 oktober trekt Waasland-Beveren naar Stayen, de thuisbasis van STVV. De tiende competitiewedstrijd van deze jaargang voor W-B wordt afgetrapt om 20.30 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche.

STVV werkt zijn thuiswedstrijden af op een kunstgrasveld. Stijn Vreven liet zijn team de voorbije week dan ook enkele keren trainen op kunstgras. W-B speelde eerder nog maar één keer op het kunstgrasveld van Stayen. Dat was in de Beker van België in september 2011, toen W-B nog in tweede klasse uitkwam en de Kanaries in de Pro League. Het werd toen 3-0 voor de Limburgers.

De voorbije jaren ontliepen W-B en STVV ekaar steeds in de competitie, waardoor het zaterdag pas de eerste maal wordt dat beide clubs elkaar treffen in competitieverband. STVV promoveerde het voorbije seizoen naar de Jupiler Pro League na drie seizoenen tweede klasse. De trainer die STVV naar de hoogste voetbalklasse loodste, Yannick Ferrera, trok intussen naar Standard Luik. Zijn assistent, Chris O’Loughlin, nam over als T1.

STVV is onmiskenbaar een van de revelaties van het seizoensbegin. De promovendus won vier van zijn negen voorbije duels, o.a. tegen Club Brugge en KRC Genk. In eigen huis is STVV nog ongeslagen en het staat voorlopig op een knappe zesde plaats in de stand. Het voorbije weekend ging het maar nipt verliezen op het veld van Anderlecht.

Exponenten genoeg van het frisse voetbal dat STVV de jongste weken op de mat brengt: de jonge kapitein en draaischijf op het middenveld Rob Schoofs, dribbelkont Jean-Luc Dompé, aanvallers Yohan Boli en Yanis Mbombo, flankspelers Faycal Rherras en Junior Edmilson,… Spelers waar STVV op kan bouwen en die bij uitbreiding een verrijking zijn voor eerste klasse. De jonge middenvelde Victorien Angban is er na zijn rode kaart tegen Anderlecht niet bij zaterdag.

W-B speelde vorig weekend bemoedigend tegen KAA Gent. Het verzamelde bijna dubbel zoveel doelkansen als de landskampioen, maar verloor uiteindelijk wel met 1-3. Zeker de tweede helft tegen de Gentenaren was van een aardig niveau. Benieuwd hoe de pupillen van Vreven de kunstgrasmat van Stayen zullen verteren. De selectieheer zal het in Sint-Truiden wel moeten stellen zonder Floriano Vanzo (geschorst), Ibou Sawaneh (knie) en Valtteri Moren (hamstrings). Glenn Leemans, Maximiliano Caufriez en Senne Van Dooren vervangen hen in de wedstrijdkern.

Vanzo blijft geschorst voor twee speeldagen. De Geschillencommissie Hoger Beroep bevestigde vrijdagmiddag de eerdere sanctie opgelegd door de Geschillencommissie Betaald Voetbal. De aanvaller mist de competitiewedstrijden tegen STVV en KRC Genk.

 

wedstrijdselectie stvvwbe