Go back

W-B boekt gouden uitzege bij OHL: 0-2

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft drie gouden punten gepakt op het veld van Oud-Heverlee Leuven. De 0-2-eindstand stond bij het rustsignaal al op het bord na doelpunten van Milos Maric en Laurent Jans. OHL voerde na de pauze de druk op en liet W-B werken voor de punten. De eerste Beverse overwinning aan Den Dreef kwam echter niet meer in gevaar. 

Stijn Vreven koos voor de wedstrijd bij Oud-Heverlee Leuven voor de elf die vorig weekend tegen KRC Genk aan de aftrap stonden. Floriano Vanzo zat weer in de selectie na twee speeldagen schorsing en zou in de tweede helft invallen. Hij zag zijn ploegmaats fel aan de partij starten, met meteen twee doelkansen. Eerst zag Olivier Myny zijn poging afgeblokt, meteen daarna omspeelde Zinho Gano doelman Rudy Riou maar kreeg hij de bal niet voorbij Konstantinos Rougkalas.

Spectaculair wedstrijdbegin aan Den Dreef. OHL reageerde meteen via Jordan Remacle, die net naast doel kopte. Het gevaar van de thuisploeg kwam vooral op hoekschop; elf kreeg OHL er in de eerste helft. Maar de vroege goal viel aan de overkant. Op aangeven van zijn assistent legde scheidsrechter Christof Virant de bal op de stip na handspel van Romain Reynaud. Milos Maric verzilverde de eerste penalty voor W-B van dit seizoen: 0-1!

W-B ging na de openingsgoal op zoek naar een tweede treffer. Onder anderen Myny mocht het nog een paar keer proberen. Hij geraakte echter niet voorbij Riou. Gaandeweg ontwikkelde de thuisploeg meer druk. Yohan Croizet kon een paar keer uithalen, maar ook Merveille Goblet stond alert te keepen. Geel-blauw kwam goed weg toen een afgeweken schot van Croizet centimeters naast de Beverse goal belandde.

Kort voor de rust pakte Thibault Moulin zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij mist zo de confrontatie met Sporting Charleroi. In de extra tijd van de eerste periode bouwde W-B nog eens een geslaagde aanval op. Laurent Jans sneed naar binnen, haalde uit en zag zijn trap via de rug van Reynaud in de netten verdwijnen. Zo mocht W-B met 0-2 de pauze in.

De tweede helft begon met wat schuchtere pogingen langs beide kanten. Heel wat minder spektakel nu wegens de vele slordigheidjes bij beide teams. Even voorbij het uur had Steeven Langil de 0-3 aan de voet. Hij en Milosevic rolden de Leuvense defensie op met een knappe één-twee, maar Langil moest te ver uitwijken en zijn kans eindigde met een hoekschop. De gevaarlijkste man bij OHL was invaller Leandro Trossard. Hij nam Goblet enkele keren onder vuur, scoren zat er echter niet in. De Brabanders ontwikkelden wel druk op de Beverse defensie, de omzetting in reëel doelgevaar was er eigenlijk nauwelijks.

In de slotfase kwam geel-blauw er nog een paar keer uit op de tegenaanval, maar een derde treffer kwam er niet meer. Het bleef 0-2. Een historische uitslag want W-B won voor het eerst in de clubgeschiedenis op het veld van OH Leuven, hield voor het eerst dit seizoen de nul en scoorde tevens voor het eerst op penalty. Woensdag al volgt de volgende opdracht voor W-B met de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi.

 

OH Leuven: Riou; Ngawa, Reynaud (k), Rougkalas, Monteyne (62′ Trossard); Le Postollec, Asamoah, Bostock; Remacle, Ojo (36′ Regales), Croizet (62′ Cerigioni)

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Maric (k), Milosevic (72′ Nabab), Moulin; Myny (88′ M’Sila), Gano (64′ Vanzo), Langil

Doelpunten: 7′ Maric (pen.) 0-1, 45′ Jans 0-2

Gele kaarten: 13′ Demir, 40′ Moulin, 56′ Ngawa, 73′ Coulibaly, 81′ Reynaud

Scheidsrechter: Christof Virant

Toeschouwers: 7.098