Go back

W-B boekt verdiende zege bij STVV: 1-3!

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft de drie punten gepakt bij STVV. W-B speelde een sterke wedstrijd op het kunstgrasveld in Stayen en kon dat omzetten in een verdiende 1-3-zege. W-B is daarmee de eerste ploeg sinds augustus 2014 die kon winnen in Sint-Truiden.

Het meest opvallende nieuws voor aanvang van de wedstrijd bij STVV was het debuut in eerste klasse van doelman Merveille Goblet. De 20-jarige doelman verving Laurent Henkinet onder de lat. Verder stond Deni Milosevic voor het eerst in de basis bij Waasland-Beveren. De Bosnische Belg startte achter centrumspits Zinho Gano in plaats van de geschorste Floriano Vanzo. Ook Jonathan Buatu begon in de basis en nam de plaats in van de geblesseerde Valtteri Moren.

Het eerste doelgevaar kwam na elf minuten van de voet van Deni Milosevic. Met een gevaarlijke, indraaiende vrijschop dwong hij William Dutoit tot een ultieme save. De corner die erop volgde werd door diezelfde Milosevic heerlijk in de winkelhaak getrapt: 0-1 na een fraaie ingestudeerde hoekschop van W-B en de derde prachtgoal van Milosevic in evenveel duels! De bezoekers bleven voor gevaar zorgen op de kunstgrasmat van STVV. Steeven Langil verstuurde een gemeten voorzet naar Olivier Myny, maar die kon zijn volley niet tussen de palen plaatsen.

Langil probeerde het dan zelf met een verraderlijke bal van buiten de zestien, Dutoit moest een een hoekschop toestaan. Aan de overkant kon Rob Schoofs uithalen. Hij trapte het leer een goede meter over het doelkader. Veel verder kwam de thuisploeg niet. Eén keer baande Jean-Luc Dompé zich een weg door de Beverse rechthoek, zijn voorzet werd ontzet door Gary Coulibaly.

W-B  speelde een sterke eerste helft, vooral het eerste halfuur was uitmuntend. Na een knappe aanval over Langil en Milosevic kwam de bal bij Gano, maar die besloot op Dutoit. Opnieuw was het daarna wel raak bij de corner die volgde: Zinho Gano zelf met de afwerking! Milosevic kon voor de pauze nog één keer uithalen, zijn poging werd door Dutoit uit de korte hoek geduwd. Ook Goblet moest nog één keer ingrijpen op een afstandspegel van Edmilson. Zo leidde W-B halfweg met een verdiende dubbele voorsprong.

Veel dreiging van STVV in de beginfase van de tweede periode, vooral dan via vrije trappen en flankvoorzetten, die steevast onschadelijk werden gemaakt door de Beverse defensie. Even spanning toen Dompé zich achter de bal zetten voor een vrijschop aan het halve maantje, maar hij schepte het leer over de kooi van Goblet. De Kanaries hadden het meeste balbezit, al konden ze dat niet omzetten in zuivere doelkansen. Schoofs plaatste een vrijschop knap in doel, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel van Dompé.

Vijf minuten voor tijd infiltreerde Rob Schoofs in de Beverse gevarenzone en trof hij raak in de linker hoek. De aansluitingstreffer bracht spanning in het wedstrijdslot, tot Olivier Myny een minuutje voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de drie punten veilig stelde. Langil nam het voorbereidend werk voor zijn rekening en trof de paal, de rebound werd hard binnengetrapt door Myny: 1-3!

Zo boekte W-B een knappe en meer dan verdiende uitzege op het veld van STVV. Voor de Kanaries was het de eerste thuisnederlaag in negentien competitiewedstrijden, voor W-B de tweede uitzege van het seizoen. Na tien wedstrijden staat geel-blauw op een voorlopige negende plaats in de stand. Na de interlandbreak komt KRC Genk op bezoek in het Freethielstadion. Die wedstrijd vindt plaats op zaterdag 17 oktober om 20.00 u.

 

STVV: Dutoit; Bagayoko, Erichot, Fernandes, Rherras; Dompé, Schoofs, Schils (75′ Mbombo), Edmilson (46′ Cuevas); Ono, Rodriguez (61′ Momi)

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Myny (92′ Sousa), Maric (k), Moulin, Langil; Milosevic (86′ M’Sila), Gano (82′ Nabab)

Doelpunten: 12′ Milosevic 0-1, 33′ Gano 0-2; 81′ Schoofs 1-2, 89′ Myny 1-3

Gele kaarten: 53′ Langil, 59′ Coulibaly, 86′ Moulin, 90′ Ono

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Toeschouwers: 9.595