Go back

W-B komt tekort bij KV Mechelen: 2-0

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft geen derde uitzege op rij kunnen boeken. W-B verloor met 2-0 op het veld van KV Mechelen. Sofiane Hanni en Tim Matthys zorgden voor de Mechelse goals.

Eén wijziging in de basiself van W-B ten opzichte van de midweekwedstrijd tegen Sporting Charleroi. Thibault Moulin keerde terug uit schorsing en verving Milos Maric, die met last aan de adductoren verstek moest laten gaan. Zo mocht Floriano Vanzo voor de tweede wedstrijd op rij plaatsnemen op het Beverse middenveld. Verder zat Alec Luyckx voor het eerst in de wedstrijdkern na zijn enkelblessure. Belofte Kevin Hebbelinck zat net als tegen Charleroi weer op de bank.

KV Mechelen had het meeste balbezit in de openingsfase, maar voor doelgevaar was het wachten tot minuut 23: Dalibor Veselinovic met een prima kopbal, Merveille Goblet met de redding. Voorts hield W-B alles prima op slot achterin, waardoor het voor de thuisploeg zoeken bleef. Aan de overzijde moest geel-blauw het stellen met enkele halve kansjes, zoals een afzwaaier van Steeven Langil en een kopbal -hoog over- van Olivier Myny.

Ook in het tweede kwart was de bal voor Mechelen, dat nauwelijks wist van welk hout pijlen maken. Tot Sofiane Hanni in de diepte werd aangespeeld en door de buitenspelval glipte. Hij werkte beheerst af en bracht Malinwa kort voor de pauze op voorsprong.

De tweede periode begon met een uitstekende mogelijkheid voor W-B. Floriano Vanzo haalde de achterlijn en bracht voor tot bij Deni Milosevic, die zijn schot door Jean-François Gillet in hoekschop gekeerd zag worden. De bezoekers startten gretig, maar KVM nam over. Nicolas Verdier en Veselinovic verkwanselden de Mechelse kansen. Net voorbij het uur haalde Deni Milosevic heerlijk uit -zoals hij dat kan- de lat bracht redding voor Mechelen.

Geen 1-1 voor W-B, wel 2-0 voor KV Mechelen. En dat nauwelijks een minuut na de uithaal van Milosevic. Tim Matthys zette zich door in de rechthoek en trof raak met een gekruist schot. De wedstrijd viel in een definitieve plooi want echt goede kansen kreeg W-B niet meer bij elkaar gespeeld. Milos Kosanovic probeerde het nog met een plaatsbal en een vrijschop, maar kon niet scoren. Zo eindigde de wedstrijd in het AFAS Stadion op 2-0, een logisch resultaat op basis van het balbezit en de mogelijkheden voor de thuisploeg.

 

KV Mechelen: Gillet; Paulussen, Cocalic, Kosanovic, Volkov; De Petter (k) (77′ Van Damme), Hanni, Cisse; Matthys (85′ Claes), Veselinovic, Verdier (71′ Wolski)

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Myny (68′ Nabab), Moulin (k), Vanzo, Langil (76′ M’Sila); Milosevic, Gano

Doelpunten: 40′ Hanni 1-0, 64′ Matthys 2-0

Gele kaarten: 50′ Coulibaly, 67′ Verdier, 90′ Van Damme

Scheidsrechter: Sebastien Delferière

Toeschouwers: 9.690