Go back

W-B – KRC Genk (17-10): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Na de interlandbreak krijgen we dit weekend weer actie in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren neemt het op zaterdag 17 oktober in eigen huis op tegen KRC Genk. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 u. en wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Johan Verbist. 

Waasland-Beveren en KRC Genk troffen elkaar in het verleden al acht keer in de hoogste voetbalklasse, vorig seizoen in de reguliere competitie en de play-offs. W-B boekte al meermaals een prima resultaat tegen de Limburgers, maar de laatste vier confrontaties gingen wel verloren. Dieptepunt was de zware 7-1-nederlaag op 2 mei van dit jaar.

Zowel W-B als Genk is intussen flink hertekend op sportief niveau. Zo beschikken beide clubs over een nieuwe technische staf. Het Genkse bestuur legde afgelopen zomer het lot van de ploeg in handen van voormalig Lokeren-trainer Peter Maes. Die kreeg de Genkse motor de jongste weken aardig aan het draaien. Al pakte Genk het gros van zijn zeventien punten wel in de eigen Cristal Arena, waar het nog niets weggaf. Knappe en duidelijke thuisoverwinningen, zoals de 3-1 tegen Standard Luik voor het vrije weekend, worden afgewisseld met mindere prestaties op verplaatsing. Genk staat daarmee voorlopig op een vierde plaats in de stand en is bovenin een ploeg om rekening mee te houden.

Een van de spelers in vorm is het 18-jarige toptalent Leon Bailey. De aanvaller, overgekomen van het Slovaakse AS Trencin, was tegen Standard goed voor twee assists. Ook Charleroi-aanwinsten Sebastien Dewaest en Neeskens Kebano acteren op een hoog niveau. Voorin toont Igor De Camargo dat hij op zijn 32ste nog lang niet afgeschreven is, op het middenveld delen Thomas Buffel, Julien Gorius en Yoni Buyens de lakens uit én zorgen zij voor doelpunten. In doel rekent Maes op Laszlo Köteles, die al aan zijn zesde seizoen in Genkse loondienst zit. Timothy Castagne en Christian Kabasele ontbolsteren helemaal in de defensie. Die laatste miste nog geen minuut van de competitie.

Niet alleen KRC Genk, maar ook Waasland-Beveren mocht met een goed gevoel de interlandbreak in na een klinkende overwinning op het veld van STVV. Dankzij die zege verstevigde geel-blauw zijn positie in de middenmoot van het klassement. W-B staat na tien speeldagen gedeeld negende met dertien punten. Tegen Genk zal Stijn Vreven het nog moeten stellen zonder Floriano Vanzo, die zijn tweede van twee speeldagen schorsing uitzit. Volgend weekend, bij OH Leuven, is hij er wel weer bij.

Goed nieuws voor David Destorme. De middenvelder is er na ruim zes weken blessureleed weer bij. Hij speelde zijn laatste minuten tegen Moeskroen-Péruwelz op 22 augustus. Valtteri Moren heeft nog last van zijn hamstringblessure. Thibault Moulin heeft vier gele kaarten achter zijn naam staan en moet uitkijken. Bij een vijfde mist hij de wedstrijd tegen OHL. Hieronder kan je de volledige wedstrijdkern voor Waasland-Beveren – KRC Genk bekijken.

 

wedstrijdselectie gnkwbe