Go back

W-B – Sporting Charleroi (28-10): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Drukke dagen in de Jupiler Pro League, want deze week spelen de clubs een midweekwedstrijd. Waasland-Beveren neemt het woensdag in het Freethielstadion op tegen Sporting Charleroi. De partij vangt aan om 20.30 u. en wordt geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts. 

Na de uitzege bij OH Leuven gaat W-B tegen Sporting Charleroi op zoek naar een tweede zege op rij, iets wat dit seizoen nog niet gelukt is. Geel-blauw boekte eerder wel al een 7 op 9, tegen Zulte Waregem, Moeskroen-Péruwelz en Sporting Lokeren. W-B pakte voorlopig meer punten op verplaatsing (9) dan thuis (7). Benieuwd of daar woensdagavond verandering in komt. Stijn Vreven moet het tegen de Carolo’s wel stellen zonder zijn draaischijf Thibault Moulin. De Fransman slikte tegen Leuven zijn vijfde gele kaart en is dus automatisch voor één speeldag geschorst.

Sporting Charleroi staat op een voorlopige tiende plaats in de stand, op twee punten van W-B, en brengt de jongste weken wisselende prestaties op de mat. Met een gelijkspel tegen RSC Anderlecht gevolgd door overwinningen tegen KV Mechelen en Zulte Waregem leken de Zebra’s vertrokken, maar daarna volgden nederlagen tegen KV Kortrijk en Standard Luik. Charleroi zal dus ongetwijfeld geprikkeld aan de aftrap verschijnen op de Freethiel.

De Henegouwers zullen wellicht nog eens denken aan het laatste duel tussen W-B en Charleroi. Op 13 december 2014 boekte het een 1-3-zege op de Freethiel na drie doelpunten in de absolute slotfase van de partij. Beide ploegen troffen elkaar al acht keer in de Jupiler Pro League. Opvallend: W-B kon nog nooit winnen. Zes keer werd er gelijkgespeeld, twee keer trok Charleroi aan het langste eind. Het zou echter niet de eerste keer zijn dit seizoen dat zo’n statistiek naar de prullenmand wordt verwezen.

Bij de bezoekers is Jérémy Perbet de man om in de gaten te houden. Sinds zijn terugkeer naar Mambourg kwam de spits al vier keer tot scoren. Maar ook met woelwater Diemerci Ndongala ben je nooit klaar. Achterin kiest Felice Mazzu voor stabiliteit. Stergos Marinos, Javier Martos en Francis N’Ganga misten nog geen minuut dit seizoen. Enes Saglik is de draaischijf op het middenveld. Steeven Willems en Damien Marcq zijn geblesseerd en komen niet mee naar Beveren.

Hieronder de wedstrijdkern van W-B voor het duel met Sporting Charleroi. O.a. Moren, De Pauw en Leemans volgen nog een individueel programma. Luyckx en Caufriez speelden maandag met de beloften. Zij verloren met 0-3 tegen KAA Gent, dat o.a. Dejaegere, Pedersen en Simon tussen de lijnen had staan. Luyckx is nog niet 100% fit terwijl Caufriez zich in die partij blesseerde aan de enkel. Hij moet enkele dagen herstellen. Ibou werkt verder aan zijn revalidatie. Vreven haalde daarom belofte Kevin Hebbelinck bij de kern.

 

wedstrijdselectie wbecha

Update 28-10: ook Senne Van Dooren wordt bij de kern gehaald.