Go back

W-B verliest met kleinste verschil tegen Charleroi: 0-1

Tekst: Joris Heyens & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft zijn midweekwedstrijd tegen Sporting Charleroi afgesloten op een 0-1-nederlaag. W-B leek op weg naar een puntendeling met de Carolo’s, maar diep in het wedstrijdslot beslite Jérémy Perbet daar anders over. 

Stijn Vreven rekende tegen Sporting Charleroi op nagenoeg dezelfde basisspelers als tegen OH Leuven. Enkel Florianzo Vanzo verving de geschorste Thibault Moulin. Het was voor hem de derde basisplaats dit seizoen. Belofte Kevin Hebbelinck mocht voor de eerste keer plaats nemen op de bank.

Deze midweekwedstrijd kon aanvankelijk geen van beide ploegen inspireren tot grote doelkansen. Het was dan ook wachten tot de veertigste minuut voor wat opwinding, maar Dieumerci Ndongala kon niet profiteren van balverlies van Jonathan Buatu. W-B zette daar net voor rust nog een afgeblokt schot van Zinho Gano tegenover. 0-0 was de score na een magere eerste helft. 

W-B begon scherper aan de tweede helft wat resulteerde in enkele halve kansen. Buatu kon net niet goed genoeg koppen op een hoekschop van Deni Milosevic, terwijl enkele minuten later een scherpe voorzet van Steeven Langil in de armen van Parfait Mandanda verdween. Charleroi plaatste daar aanvankelijk weinig tegenover. Tot in minuut 68 Merveille Goblet geel-blauw met twee uitstekende reflexen overeind hield op de dubbele poging van Amara Baby.

W-B creëerde meteen daarna twee goede kansen vanop afstand. Eerst knalde Milos Maric een vrije trap vanop  ruim 25 meter in de handen van Mandanda. En ook Vanzo haalde een minuut later uit van ver buiten de rechthoek, maar zijn poging ging net naast. Voor de tweede keer op rij leek een thuiswedstrijd op een scoreloos gelijkspel af te stevenen. Maar opnieuw slikte W-B op het einde van de wedstrijd een zuur tegendoelpunt. Jérémy Perbet had geen genade en passeerde Goblet met een gekruist schot.

W-B kon nog één keer dreigen via Buatu, maar de verdediger zag zijn kopbal net naast de paal verdwijnen. Ondanks het verlies blijft geel-blauw hangen in de buik van het klassement. Zaterdagavond al wacht de verplaatsing naar KV Mechelen.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Milosevic, Vanzo (89′ Destorme), Maric; Myny (83′ M’Sila), Gano (63′ Nabab), Langil

Sporting Charleroi: Penneteau; Marinos, Martos, Dessoleil, N’Ganga; Geraerts, Saglik, Diandy (71′ Stévance); Ndongala (78′ Tainmont), Perbet (88′ François), Baby

Doelpunten: 86′ Perbet 0-1

Gele kaarten: 84′ Baby, 87′ Maric, 93′ Nabab

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Toeschouwers: 4.178