Go back

Beloften steviger in top acht na zege in Moeskroen (3-4)

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De beloften van Waasland-Beveren hebben woensdagavond de volle buit gepakt op het veld van Moeskroen-Péruwelz. De Jonge Leeuwen maakten in de tweede helft een 3-1-achterstand helemaal goed om uiteindelijk nog met 3-4 te zegevieren. 

De Beverse beloften kregen in Futurosport, het opleidingscentrum van Moeskroen-Péruwelz, versterking van een zevental A-kernspelers: Janssens, Van Dooren, Leemans, Moren, Caufriez, Luyckx en Irawan. Ook Tortol Lumanza en Jordan Atheba verschenen aan de aftrap op het Moeskroense kunstgrasveld. Zij kwamen al vroeg 1-0 achter, maar die score werd al snel uitgewist door Maxim Nys. Voor de pauze liep het echter helemaal mis, want de thuisploeg nam een dubbele voorsprong. De derde tegentreffer kwam er vanop de stip. Ruststand: 3-1.

Geen hoogstaande partij in Moeskroen, maar de Beverse jongeren bleven geloven in een resultaat. Het bleef wachten tot een kwartier voor het einde op de Beverse aansluitingstreffer: invaller Brent Peers werd bediend door Kevin Hebbelinck en tekende voor de 3-2. De wedstrijd zou in het slot nog helemaal keren in het voordeel van W-B, met een hoofdrol voor Maximiliano Caufriez. De verdediger zorgde voor de gelijkmaker én de winning goal, twee keer na een stilstaande fase.

Geen voetbal uit het boekje in Moeskroen, daar zaten de weersomstandigheden wellicht ook voor iets tussen. Maar het was wel een razend spannende partij met een leuke ontknoping en een beloning voor de geel-blauwe wilskracht. Tevens een belangrijk resultaat met het oog op een plekje in de top acht, wat recht geeft op deelname aan groep A (cfr. Play-off I) na Nieuwjaar. De W-B-beloften staan voorlopig zevende in de stand, maar hebben nog de drie punten tegoed van de stilgelegde wedstrijd bij KV Mechelen eerder deze maand.

 

Beloften W-B: Janssens; Van Dooren, Caufriez, Moren, Leemans (70′ Irawan); Atheba (48′ Peers), Van Remoortere (46′ Ito), Lumanza (56′ Pieters); Hebbelinck, Luyckx, Nys

Doelpunten: 6′ 1-0, 12′ Nys 1-1, 27′ 2-1, 40′ 3-1 (p.), 74′ Peers 3-2, 82′ Caufriez 3-3, 87′ Caufriez 3-4