Go back

Beloftewedstrijd bij KV Mechelen stilgelegd bij 3-4

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Spektakel en drama in de beloftewedstrijd tussen Waasland-Beveren en KV Mechelen maandagavond. Op het veld van KV Mechelen liep geel-blauw in de eerste helft uit naar 0-2 na doelpunten van verdedigers Senne Van Dooren en Sebastien Ito. Kort na de pauze werd het spel een kwartier stilgelegd door de dikke mist. Nadat de wedstrijd hervat werd, kwam W-B al snel opnieuw tot scoren. Livio Nabab legde de 0-3 vast.

Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. De thuisploeg, met twaalf A-kernspelers op het wedstrijdblad, herstelde in amper zes minuten het evenwicht: van 0-3 tot 3-3! W-B panikeerde echter niet door de plotse comeback van geel-rood en Alec Luyckx ontnam vervolgens de Mechelse hoop door de vierde Beverse treffer voor zijn rekening te nemen.

Maar dat alles staat eigenlijk in de schaduw van wat nadien gebeurde. In een duel voor de bal incasseerde KVM-verdediger Cedric Mingiedi een stevige tackle. Hij liep daarbij wellicht een kuit- en scheenbeenbreuk op. Mingiedi werd overgebracht naar het ziekenhuis en de partij werd op vraag van Mechelen stilgelegd met nog zo’n acht minuten op de klok. Mingiedi was in het verleden nog jeugdspeler bij RS Waasland. Via deze weg wensen wij hem veel moed en een spoedig herstel toe.

 

KV Mechelen: Moris, Van Cleemput, Mingiedi, Cobbaut, Corryn (75′ Zeroual), Peffer, Leal, Nshole Makondi, Mees, Vanlerberghe, Van Damme

Waasland-Beveren: Henkinet; Ito, Peers, Van Dooren, Leemans; Erciyas, Luyckx, M’Sila; Hebbelinck (80′ Achter), Nabab, Van Remoortere (76′ Jellal)

Doelpunten: 7′ Van Dooren 0-1, 41′ Ito 0-2, 55′ Nabab 0-3, 66 1-3, 67′ 2-3, 72′ 3-3, 74′ 3-4 Luyckx