Go back

Freethielnieuws 13-11: geslaagde operatie voor Sousa

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Vrijdagochtend stond de laatste training van deze week op het programma. Zaterdag en zondag zijn de spelers vrij. Enkele spelers met interlandverplichtingen kwamen intussen in actie. Zo speelde Maximiliano Caufriez donderdag 90 minuten met de Belgische U19 tegen Kroatië. Het werd 1-1. Er vielen negen gele en één rode kaart te noteren aan Belgische zijde. Ook dinsdag hadden de jonge Belgen al geoefend tegen Kroatië, maar toen stelde trainer Gert Verheyen een ander elftal op. Caufriez trainde vrijdagochtend al mee op de Freethiel.

Deni Milosevic bleef donderdag aan de kant bij de U21 van Bosnië en Herzegovina. De Bosnische beloften speelden een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. Het werd 0-0. Milosevic kampt nog steeds met een blessure aan de hamstrings. De middenvelder zou maandag wel weer kunnen aansluiten bij de groepstrainingen. Merveille Goblet zat op de bank tijdens de 1-0-nederlaag van de Belgische belofteploeg in Tsjechië. Na vier EK-kwalificatieduels staat jong België wel nog op kop in zijn poule. Laurent Jans komt vrijdagavond met Luxemburg in actie tegen Griekenland. Het gaat om een vriendschappelijk duel. Jonathan Buatu speelt vrijdag met Angola een eerste van twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zuid-Afrika.

Thibault Moulin heeft een klein scheurtje in de linker quadriceps en volgt een individueel herstelprogramma. Maandag zou hij het loopwerk hervatten op het trainingsveld. Niels De Pauw liet vrijdagmiddag een MRI-scan nemen van zijn rechter quadriceps. Die wees uit dat het niet om een verrekking gaat en (gelukkig) niet om een scheurtje. De Pauw zal een tweetal weken onbeschikbaar zijn.

Hugo Sousa werd vrijdagochtend dan weer met succes geopereerd aan de rechterenkel. Het enkelgewricht werd gezuiverd en er deden zich geen complicaties voor. De operatieve ingreep werd uitgevoerd door dr. Leenders in AZ Monica. Er wacht de verdediger nu een revalidatie van een drietal maanden.