Go back

Freethielnieuws 30-11: Buatu en Nabab out voor bekerduel met KVM

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Maandagmiddag stond de eerste groepstraining van de nieuwe week ingepland; een drukke week met twee wedstrijden. Woensdagavond speelt Waasland-Beveren bij KV Mechelen in de achtste finales van de Croky Cup, zaterdagavond volgt op de Freethiel de competitiewedstrijd tegen Standard Luik. Tussendoor wordt er nog getraind op de Freethiel, vandaag en dinsdag op kunstgras door het slechte weer.

Erdin Demir was er maandag niet bij. De linksachter is ziek en moet rusten. Dinsdag wordt hij in principe weer op het trainingsveld verwacht. Niels De Pauw, Hugo Sousa en Ibou Sawaneh vervolgen hun individueel programma. Ook Jonathan Buatu traint apart. De verdediger geraakte geblesseerd aan het onderbeen (net onder de knie) in de wedstrijd tegen Kortrijk en moest vervangen worden. Nader onderzoek wees uit dat het om een contusie gaat. Buatu is daardoor enkele dagen out.

Ook Livio Nabab liep een blessure op in Kortrijk en volgt een aangepast programma.Het gaat bij de aanvaller om een elongatie van de linker quadriceps. Nabab zal een tiental dagen moeten revalideren. Deni Milosevic trainde maandag ook nog apart. De wedstrijd tegen KV Mechelen komt wellicht nog iets te vroeg voor de middenvelder.