Go back

Interlandbreak: deze spelers komen in actie

Tekst: Ward Callens

De Jupiler Pro League ligt weer een weekje stil. Komend weekend zijn er geen competitiewedstrijden in de hoogste voetbalklasse, maar is er wel weer interlandvoetbal. Volgende spelers van Waasland-Beveren werden opgeroepen om hun nationale (jeugd)selectie te vervoegen. Wij wensen al onze internationals veel succes bij hun interlandverplichtingen!

Laurent Jans is een certitude bij de nationale ploeg van Luxemburg. De rechtsachter mag het met zijn land in twee vriendschappelijke duels gaan opnemen tegen Griekenland (op vrijdag 13 november) en Portugal (op dinsdag 17 november). Beide wedstrijden worden in Luxemburg afgewerkt.

Angola neemt het twee keer op tegen Zuid-Afrika in de tweede Afrikaanse kwalificatieronde voor het WK 2018. W-B-verdediger Jonathan Buatu Mananga is er bij. Op 13 november speelt hij in Angola tegen de Bafana Bafana, op 17 november reist hij met Angola naar Zuid-Afrika.

Doelman Merveille Goblet maakt deel uit van de Belgische nationale belofteselectie van Enzo Scifo voor de partij tegen de U21 van Tsjechië. De EK-kwalificatiewedstrijd wordt op donderdag 12 november afgewerkt in het Tsjechische Jablonec.

Ook Deni Milosevic mag op 12 november een EK-kwalificatieduel afwerken met zijn vaderland. De U21 van Bosnië en Herzegovina nemen het dan in Sarajevo op tegen hun leeftijdgenoten van Engeland.

Maximiliano Caufriez ten slotte werd door trainer Gert Verheyen weer bij de kern van de Belgische nationale U19 gehaald. Op dinsdag 10 november en donderdag 12 november spelen zij twee vriendschappelijke duels in en tegen Kroatië.